Aktywne Wpisy
xEm +8
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Mega_Smieszek +116
-W projekcie domu są 2 piony kanalizacyjne, w tym jeden nieużywany i dlatego pewnie go nie wykonali. Chciałbym go jednak mieć bo planowałem przenieść łazienke w jego okolice.
-rury kanalizacyjne idą niezgodnie z projektem, mianowicie powinny się zbiegać pod posadzka w garażu i do kanalizacji a idą pod domem.
-2 rury wentylacyjne od kuchni wg projektu idą w ścianie a w rzeczywistości zajmują powierzchnię w sypialni nad kuchnia. To akurat mogłem zauważyć podczas odbioru.
-W projekcie instalacji podłogowki nie ma jej w łazience, w rzeczywistości okazało się że jest. To akurat na plus ale żebym wiedział o tym wcześniej to bym jej nie przekul...
-jest też kilka niezgodności które widziałem podczas odbioru ale przymknalem na nie oko bo mi nie przeszkadzały
Z racji tego że deweloper oklamal mnie również w wielu innych sprawach chciałbym się dowiedzieć czy z racji tych niezgodności mogę wydębić od niego jakieś odszkodowanie?
#deweloper #dom #prawobudowlane