Wpis z mikrobloga

@adriszy: @lukaszmarynczak: nocowaliśmy w Kryłowie na polu namiotowym. Właściciel mówił, żebyśmy dali znać straży granicznej, że planujemy pałętać się blisko granicy. Wiecie, żeby nie wzięli nas za uchodźców :P

W Wyżłowie spotkaliśmy gospodarza jednego z domostw. Byłam w lekkim szoku jak zobaczyłam na tym odludziu, na tym końcu świata zadbany ogródek. Strzeliliśmy sobie pogawędkę z przemiłym panem, który na co dzień mieszka w Tomaszowie, ale to pod granicą jest jego ojcowizna, więc często tam bywa. Niestety nie mieliśmy na tyle czasu, aby skorzystać z zaproszenia na herbatę :(

Piękne krajobrazy
faramka - @adriszy: @lukaszmarynczak: nocowaliśmy w Kryłowie na polu namiotowym. Właś...

źródło: comment_fWtJ2jAISiDjXSjjqnXBB7lDtZC4NEbI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@lukaszmarynczak: ziemia lubaczowska jest nieco poza moimi zainteresowaniami geograficzno-historycznymi, wszystko jak dotąd ogranicza się stricte do lubelszczyzny z uwagi na powiązania rodzinne, ale to nie reguła. Natomiast inną interesującą rzeczą są stare mapy historyczne z okresu II Wojny Światowej, I Wojny Światowej oraz okresów wcześniejszych. Pokazują te mapy folwarki, ówczesne linie kolejowe i inne perełki historyczne. Teraz gdzieś linki pogubiłem, ale jest to równie interesujące dla mnie, co wizyta na
  • Odpowiedz
wszystko jak dotąd ogranicza się stricte do lubelszczyzny z uwagi na powiązania rodzinne

@lluukkaasszz: do niedawna miałem podobnie ale od kilku lat zacząłem krążyć po dalszych okolicach (od Janowa Lubelskiego po Dołhobyczów :) )

okolice gminy Ulhówek

jakbyś kiedyś znalazł te linki to daj mi znać bo te okolice szczególnie mnie interesują :)
  • Odpowiedz
@lukaszmarynczak: Zapraszam do Nowosiółek gm. Telatyn,, gdyż tam właśnie ogarniam stronę Moje Nowosiółki. Na fb łatwo znaleźć fanpage. Tam położony jest Kościół nieopodal stawu. Bardzo ładne zachody słońca mkzna zobaczyć, siedząc sobie nad wodą.
  • Odpowiedz
ej, mój dziadek na tym końcu świata też ma taki zadbany ogródek, że klelękajcie narody. Ani chwaścika ;)

@adriszy: może to właśnie Twojego dziadka spotkaliśmy??? (ʘʘ)
  • Odpowiedz