Wpis z mikrobloga

#danielmagical #patostreamy

To jest na 99% wina ramu płyta nie jest zepsuta bo się odpala i działają wiatraki gdyby się zepsuła to nie odpaliłby się w ogóle.. zasilacz raczej też nie chyba że źle kabelki podpieli których trochę jest.. co do dysku jakby był zepsuty to odpaliłby się sam Bios i komunikat że nie wykryto dysku .. karta graficzna napewno też nie jakby się spaliła mogliby podpiąć do tego zwykłego zintegrowanego gniazda na płycie głównej na VGA albo HDMI i działałoby wątpię że by się spaliły się gniazda na płycie i w karcie graficznej na raz 2 miejscach niech spróbują podpiąć pod zintegrowane wejście płyty głównej VGA i wtedy może będzie działać a jak nie to kupić i sprawdzić Ram bo bez niego komputer się nie odpala nawet bios tak jak wlasnie w tej sytuacji
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RazerGRXX: moze i d--a ze mnie informatyk ale jak mialem problem z ramem mialem sygnaly dzwiekowe z plyty (plyta z 2010 roku byla, wiec tez powinni jakis miec)
  • Odpowiedz
  • 1
@dawid-hopek nie wiadomo czy się odpala nomrlanie windows ale od razu po włączeniu powinnien być już obraz biosu i tp z ładowaniem a on nawet nie chce biosu pokaż tak jakby nie było ramu w nim .. chyba że karta jest spalona wtedy mogliby spróbować podpiąć pod zwykłe zintegrowane gniazdo na płycie głównej - oni nawet nie próbowali bo nie mają kabla Vega tylko HDMI
  • Odpowiedz
@dawid-hopek: Takie objawy mogą byś spowodowane źle wsadzonym ramem, uwalonym zasilaczem i to jest najbardziej prawdopodobne, nie do końca wpięty kabel 24pin i jeszcze parę innych. Te półgłówki tego nie ogarną chyba, że dopisze im szczęście. Najlepsza opcją jest kupienie sprawnego pc ewentualnie zamówienie fachowca.
  • Odpowiedz
  • 2
@Dusha no to ja właśnie o tym piszę że to jest problem ramu przeczytaj jeszcze raz co napisałem to ty mi zaprzeczyłes ja cały czas mówię że to wina ramu nawet wysłałem tobie link
  • Odpowiedz