Wpis z mikrobloga

@sylwke3100: Szkoda, że autor tam, gdzie na jego zdjęciach widać kupkę bruku nie obrócił obiektywu ciutkę w bok. Ale wtedy pewnie nie wyszłaby mu fotka, bo w kadrze znalazłaby się nowa promenada oraz miejsce, w którym powstaje właśnie nowy plac zabaw dla dzieci. A gdyby obrócił się w przeciwną stronę, to na zdjęciu wylądowałby nowy, 4-gwiazdkowy hotel.
@MephiR: wczoraj byłem w Bytomiu i dzieje się, remonty kamienic idą pełną parą. Jednak mam wrażenie, że udział miasta w tym niewielki. Najbardziej denerwują mnie te chodniki, które ni cholere nie pasują do wyremontowanych kamienic ;/
@AchtKommaAcht: Miasto obecnie nie remontuje chyba żadnej kamienicy. Tylko czy zawsze to samorząd musi to robić? Właśnie po to utworzono tu mnóstwo wspólnot mieszkaniowych, żeby mieszkańcy sami brali na siebie odpowiedzialność za utrzymanie swoich budynków. Jak widać, to się sprawdza, bo wspólnoty są najaktywniejszymi inwestorami w Bytomiu i trzeba przyznać, że oddawanie mieszkań lokatorom za 5% wartości miało sens.