Wpis z mikrobloga

#agd #suszarka #dom #pranie #rozowepaski hej czy jest tu ktos kto ma i używa suszarki elektrycznej ? takiej z bembnem podobnej do pralki ? Słyszałem ze wszystko wychodzi wymientolone, ale myslimy o kupnie do suszenia poscieli, przescieradel i bielizny, sprawdza sie to czy ktos załuje zakupu?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KrowkaAtomowka: sam nie mam ale czesto korzystam (w delegacji na wynajetych mieszkaniach czesto sie spotyka) z pralkosuszarki
jak dobrze ustawisz czas suszenia i wyciagniesz pranie zaraz po skonczonym cyklu suszenia to malo co jest pogniecione - jak zostawisz np na noc i wyciagniesz rano to wszystko pogniecione:)
masz tryb "do szafy" czyli pranie czuc jakby minimalnie wilgotne (serio minimalnie) i jak poskladasz to dosuszy sie w szafie poskladane
albo suszysz
  • Odpowiedz
@piotreek88: @gorzki99: chodzi o to ze kupujemy dom z lat 80 i nie ma pralni na pietrze, jest lazienka 8 metrowa, i balkon wiec przez 8 miesiecy chcemy suszyc na balkonie i suszarki uzywac jak mocno spadna temperatury. To by nas uratowalo od robienia zsypu i pralni w piwnicy, co bylo by mega uciazliwe zeby tak latac z pietra do piwnicy, która trzeba by dodatkowo wentylowac i ogrzewac.
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: tak jak napisalem pralkosuszarke moze z czystym sumieniem polecic (oczywiscie pewnie wszystko zalezy od typu/marki itp jedne beda lepsze inne gorsze)
no i duzo zalezy od ustawienia cyklu prania/suszenia ale to juz praktyka :)
ja na te z ktorymi mialem stycznosc nie narzekam i pomietolone nic nie bylo chyba ze sie za dlugo poczekalo z wyciagnieciem (ale to tez kwestia jaki material)
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: Mam i polecam, nie wiem jak kiedyś żyłam bez niej ;) Pranie nie jest bardziej pogniecione niż przy tradycyjnym suszeniu i do tego jest mega miękkie i przyjemne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podobno pralko-suszarki nie sprawdzają się tak dobrze jak osobna suszarka, ale tego nie sprawdzałam. Osobiście uwielbiam i nawet w lecie wrzucam tam ręczniki i pościel, bo są po prostu miękkie i nie zajmują
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: Od lat mam starego dziadka Hoover i nie chce się zepsuć ¯\_(ツ)_/¯. To był niedrogi model. Znajoma kupiła kilka miesięcy temu Samsung DV81M50103W i też jest bardzo zadowolona. Dlatego nie sugerowałbym się ceną, tylko opiniami.
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka: Noo, Samsung jest dosyć drogi. Szukam i mojej już nawet nie ma w sprzedaży. Jest na rynku wtórnym za 90 euro ( ͡° ͜ʖ ͡°). Hoover vhc 760 bt. Kupiona z 10 lat temu za około 300 euro, dokładnie nie pamiętam.
  • Odpowiedz