Aktywne Wpisy
Polejmnie +74
Seks bez zgody będzie gwałtem
- to główne założenie projektu modyfikującego definicję zgwałcenia w prawie karnym, którym dziś zajął się Sejm.
Politycy Pisu i Konfederacji, którzy sprzeciwiają się ustawie, nazywają ją "prezentem dla bezwzględnych i mściwych kobiet" i trudno nie przyznać im racji. Już niebawem na Facebooku będą krążyć porady prawne: "jak widzisz, że partner chce wziąć rozwod, oskarż go o gwalt". Wygrywasz wszystko: alimenty na dzieci, alimenty na siebie i w
- to główne założenie projektu modyfikującego definicję zgwałcenia w prawie karnym, którym dziś zajął się Sejm.
Politycy Pisu i Konfederacji, którzy sprzeciwiają się ustawie, nazywają ją "prezentem dla bezwzględnych i mściwych kobiet" i trudno nie przyznać im racji. Już niebawem na Facebooku będą krążyć porady prawne: "jak widzisz, że partner chce wziąć rozwod, oskarż go o gwalt". Wygrywasz wszystko: alimenty na dzieci, alimenty na siebie i w
dendii +87
Kibicujesz plusujesz, kibicujmy naszym braciom
#mecz
#mecz
2. Ćwiczysz 5x w tygodniu po 30 minut
3. 30 lat x 52 tyg = 1560 tygodni
4. 1560 tygodni * 5 * 30 minut = 234 000 minut = 3900 godzin ćwiczeń
5. Taka aktywność fizyczna wydłuża Twoje życie o około 7 lat
6. Średnia emerytura w Polsce to 1806 zł netto
7. 7 lat * 12 miesięcy * 1806 zł = 151 704 zł
8. 151 704 zł / 3900 godzin ćwiczeń = 38,89 zł / godzinę
9. Na jednym 30 minutowym treningu zarabiasz 19,44 zł
10. PROFIT
Dodatkowo:
1. 30 min dziennie to tylko 2,08% całej doby
2. Inwestując 3 900 godzin, zyskujesz 7 lat życia (61 320 godzin) = stopa zwrotu 1572%
ĆWICZCIE! :)
#cwiczenia #fitness #zdrowie #ekonomia #mirkokoksy
źródła wyszukiwane na szybko w Google, to nie praca magisterska tylko zachęta do ćwiczeń ;)
Akurat w poprzednim tygodniu to rozważałem, w sensie jak wychodzi taki bilans i chciałem zabrać się za obliczenia, no ale...
Dzięki za obliczenia.
Komentarz usunięty przez autora
@bobsleigh: przy obecnej inflacji za 35 lat 1800 zł będzie warte dzisiejszych 500 zł, a dzisiejszej 500 zł - 200 zł
A jak ćwiczę 3x w tygodniu po 1.5? Może być?
Złamanie otwarte, kośc wystaje.
Przewracając się nadziewasz się na kość.
Przebija mostek, szyję, gardło, wychodzi okiem.
Leżysz i wszystko czujesz ale nie możesz się ruszyć.
Mógłby mi to psychoterapeuta powiedzieć zamiast rozmów o niczym przez 2.5 roku, gdy jednym z moich celów terapii było schudnięcie!