Wpis z mikrobloga

Siema miraski, jaki #bank wybrać na pierwszy? Chodzi mi o konto dla indywidualne, nie że firma czy coś. Nigdy mi nie było potrzebne konto w banku, a teraz jest mi potrzebne na g---t. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jaki bank ma najlepszą ofertę i podejście do klienta? Jeżeli to coś zmienia to mam mniej niż 21 lat. #banki
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@scianex nest bank, wszystko za 0, przeniosłem wszystkie konta do nich, od niedawna mają nowa bankowość internetowa i jest świetnie
  • Odpowiedz
@Meka_: słyszałem, że czasem obsługa klienta nie działa do końca sprawnie, albo lubią zamrozić środki, wiesz coś o tym? Czy u Ciebie wszystko działa w porządku?
  • Odpowiedz
@scianex: bank Millenium, konto 360 student do 26 roku życia. Aby konto było darmowe wymagana min. 1 płatność kartą lub BLIKiem bez kwoty min. co miesiąc. Plusy to 2,7% na koncie oszczędnościowym, karta debetowa za 0, wszystkie bankomaty w Polsce za 0 zł. Po 26 roku życia dodatkowo należy zapewnić wpływ 1000 zł i 1 płatność kartą lub BLIKiem miesięcznie. Dodatkowo 200 zł za założenie.
  • Odpowiedz
@scianex: mam konto w tym banku rok i nie mam powodu do narzekań. Brak ukrytych opłat w prowadzeniu konta. Bardzo dobre konto oszczędnościowe 2.7% ale tylko dla nowych środków. Stosując myk z zerowaniem konta mamy jedno lepszych KO ale daleko mu do oprocentowania Getin/Idea, które jak widzę z czasem maleje po tej aferze. Machnę kartą raz w dyskoncie i mam konto za free.
  • Odpowiedz
@scianex: zobacz na ofertę Getinbanku jeśli Ci odpowiada mogę Ci dać kod polecajcy na start ;)

Dają 3.5% na koncie oszcxedsciowym na 12miesiecy z warunkiem wpływu 1000zl miesięcznie. Do 10tys.

Jak masz większe kwoty to mają też ofertę do 400tys na 5misiecy. Z obu można korzystać równocześnie.

Obecnie mają najlepszą ofertę i nie trzeba się bawić w wypłacanie pieniędzy jak w millenium ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@scianex obsługa działa raz dwa, akurat prowadze działalność więc często wydzwaniam w różnych sprawach (przelewy zagraniczne, produkty typu kredyty) i raz blokowałem kartę, wszystko raz dwa

Nigdy nic mi nie zamrozili

Miałem u nich prywatne konto kilka lat ale przez starą bankowość nie używałem ale jak policzyłem ile wydaje w innych bankach to się przeniosłem całkowicie do nich i akurat wprowadzili nową bankowość i jestem bardzo zadowolony.

Poronywalem wiele banków i
  • Odpowiedz
@EkspertPKO: oj, moja różowa ma dokładnie to konto i nie jesteśmy do końca zadowoleni. Jak nie zablokujecie transakcji, albo nie zamrozicie środków raz na tydzień to otwieramy szampana ( ͡º ͜ʖ͡º). Ale może oszczędnościowe u was otworzę.
  • Odpowiedz
@scianex: Ja polecę mBank zwłaszcza te nowe konto, które jest dostępne gdzieś od ponad tygodnia. Bardzo podobna oferta do tego z Millennium ale jest jeden plus, nie jest wymagany comiesięczny wpływ 1000 zł. Wybrałbym między mBank a Millennium.
  • Odpowiedz