Wpis z mikrobloga

Ciekawostka: Alcatraz było jednym z niewielu więzień federalnych, które w czasach jego świetności umożliwiały więźniom korzystanie z ciepłej wody pod prysznicem. Taki zabieg nie był przypadkowy - miał na celu uniemożliwienie więźniom przyzwyczajenia się do zimnej wody i ucieczki wpław przez Zatokę San Francisco.

#ciekawostki #kryminalne #przestepczosc #prawo #swiat #usa #alcatraz #kalkazreddita
PalNick - Ciekawostka: Alcatraz było jednym z niewielu więzień federalnych, które w c...

źródło: comment_Kr7XUcEkudv5r5TFTmXTkCJk7zOufU5H.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

miał na celu uniemożliwienie więźniom przyzwyczajenia się do zimnej wody i ucieczki wpław przez Zatokę San Francisco.

@PalNick: Co za wierutna bzdura,
  • Odpowiedz
@Blade:

Wycieczka super, audio przewodnik nagrany przez osoby odbywające tam odsiadkę i strażników robi mega klimat.

Potwierdzam, fantastyczne miejsce. Moje prywatne muzeum numero uno. Acz ta Twoja ciekawostka brzmi jak urban ledżend ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@drzewko94 tak był ktoś, ale nie miałem okazji z nim zamienić zdania.
@Dutch: Może brzmi, ale tak mówili przewodnicy na wyspie co zresztą potwierdzają napisy na budynku i na wieży wodnej. Mówione było o tym że indianie na mocy jakiegoś aktu mogli zająć każdy nieużywany kawałek ziemi feneralnej a to było więzienie federalne i nie było używane więc mogli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Blade:

Może brzmi, ale tak mówili przewodnicy na wyspie co zresztą potwierdzają napisy na budynku i na wieży wodnej. Mówione było o tym że indianie na mocy jakiegoś aktu mogli zająć każdy nieużywany kawałek ziemi feneralnej a to było więzienie federalne i nie było używane więc mogli

Pardon, źle zawołałem. Miałem oczywiście na myśli ciekawostkę @PalNick jakoby ciepła woda pod prysznicem miała minimalizować ryzyko ucieczki przez SF Bay :)
  • Odpowiedz