Ale np. kanały Polsat Viasat trzymają poziom, BBC też jest nawet OK. Myślę, że można je porównać do dawnego Discovery. Trzeba też wziąć poprawkę na to, że gdy byliśmy młodsi to też mniej krytycznie patrzyliśmy na to co Discovery serwuje.
@Lutniczek zlomowisko z 20 lat temu na discovery lecialo, chodzilo o konstruowanie maszyn ze zlomu. Taki program bym w polskich realiach teraz obejrzal.
@Lutniczek: Normalne Discovery, które uważacie, że nie puszcza gniotów poszło do CANAL+ i oferowane jest pod nazwą CANAL+ Discovery. Polecam sprawdzić - tam nie będzie Złomowiska, wojen magazynowych czy innych programów drugiej kategorii.
@aegypius: discovery channel było głównie platformą testową (pilotową) dla nowych programów. Taki Brainiac, który był świetny, byl puszczony przez krótki czas, a potem przeniesiony na Discovery science. Podobnie z teoretycznymi walkami zwierząt (animowana symulacja). Strasznie mnie to bolało, bo w tamtych czasach nie miałem tych tematycznych kanałów, tylko ten ogólny. Ale i tak leciały świetne programy, chociażby takie How it's made
@Lutniczek: to Złomowisko jest i tak chyba jedną z ciekawszych rzeczy na dzisiejszym discovery z tego co przyuważyłem xD poprawcie jeśli się mylę, bo rzadko oglądam tv
Pamiętam jak byłem mały to non stop oglądałem Discovery World (niestety już nie istnieje ten kanał). Leciały na nim głównie bardzo wysokiej jakości programy historyczne
@Lutniczek złomowisko PL, to akurat fajny program. Pokazuje przedsiębiorczość, jak łatwo zarobić i jak łatwo stracić. Pokazuje jak wyglądają transakcje i negocjacje. Jak sobie radzić w biznesie, że czasem żeby przetrwać kryzys trzeba kilku ludzi zwolnić, a za chwile można zatrudnić dodatkowych.
Ale nie, lepiej oglądać filmy o kosmosie. Słuchać informacji które nigdy Ci się nie przydadzą. No może w teleturnieju..
źródło: comment_lrQUf9sCsv0TRdAuDLcz61TtA5DfKzjB.jpg
Pobierzźródło: comment_rOHPJf1oCCbj9qqH83TOezGH30DsSiEx.jpg
Pobierzpamiętam H&L - programy, w którym gość pokazywał jak zrobić parkiet, Bob Ross, programy o majsterkowaniu etc.
źródło: comment_8QlRUHre7pcGEsaq1N1SDy553YpZZp7l.jpg
PobierzAle np. kanały Polsat Viasat trzymają poziom, BBC też jest nawet OK. Myślę, że można je porównać do dawnego Discovery. Trzeba też wziąć poprawkę na to, że gdy byliśmy młodsi to też mniej krytycznie patrzyliśmy na to co Discovery serwuje.
UWAGA NA ŻENADOMETR!!!!!! OSTROŻNIE!!!!!
Ale nie, lepiej oglądać filmy o kosmosie. Słuchać informacji które nigdy Ci się nie przydadzą. No może w teleturnieju..