Wpis z mikrobloga

Moja pierwsza wędlina z szynkowara.
Zrobiona z karkówki, do tego czosnek, majeranek i gałka muszkatołowa, no i niezbędne dodatki - żelatyna, sół peklowa, pieprz.


Powiem wam - jest moc. Smak i zapach wędliny przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Pryma sort i w rozliczeniu wychodzi około 15 zł/kg!
Chciałbym podziękować mireczkowi @Krupier za komentarz do znaleziska, od którego wszystko się zaczęło.
#szynkowar #gotujzwykopem
krzysssi33k - Moja pierwsza wędlina z szynkowara.
Zrobiona z karkówki, do tego czosn...

źródło: comment_mGJjNbvag5SDHsotlrTlofLuMKcGs2CR.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
Podniecacie się tym szynkowarem jak byście dopiero co ogień odkryli ja już od 6 lat nie jem kupnego gówna.


@ZelekZagan: to fajnie. Ale kupne wcale nie musi oznaczać gówna.
  • Odpowiedz
@krzysssi33k: wygląda zacnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ostatnio robiłem szynkę i teraz też szykuję się na karkówkę. zatem kilka pytań:

1. mięso kroiłeś na kawałki, czy to wszystko jeden cały?
2. czas parzenia.
3. stosunek peklosoli do ilości mięsa
4. sama peklosól czy pół na pół ze zwykłą?
  • Odpowiedz