Wpis z mikrobloga

Projektant wziął 1850 za elektrykę + jakieś małe zmiany projektowe (mieszkanie 64m2 więc de facto dużo rzeczy było już gotowych). Ponadto wychodziły jego braki typu nieuwzględnianie niektórych naszych próśb, złe umiejscowienie klimatyzacji + jedno jedyne gniazdko na ściance tv XD Najlepsze ze projektantka to kuzynka mojej dziewczyny i normalnie liczy 2k za to ale nas policzyła 1850 gdzie kasa idzie do łapy. Samego vatu powinna mieć z tego do zapłaty prawie 500 więc zarabia na nas więcej niż na człowieku z ulicy xD Ile za taką robotę biorą normalni projektanci? Zastanawiam się nad dopłatą do tych 2k i postawieniem się ze chce fakturę xD #architektura #budownictwo #budujzwykopem #mieszkanie
  • 10
@Norskee: Można i tak było. Z tym ze to etap zmian lokatorskich więc chcieliśmy poradzić się kogoś kto się na tym zna i jest wykształcony w tym kierunku. Jak się okazuje, trochę słabo wykształcony :/
@WujekRada:

Oj tak, mam bardzo złe doświadczenia ze współpracą ze znajomymi.

Skoro mleko się rozlało to proponuję:

- Na początku porozmawiać. To, że projektantka bierze 2000 zł nic nie znaczy. Każdy projekt jest inny i to mogło być zwykłe mydlenie oczu. Najważniejsze jest to, że projekt został wykonany nieprawidłowo - wezwij (poproś) o dostarczenie poprawionego projektu i obniżenie ceny.

- Jeżeli będzie opór to żądanie faktury może być dobrym pomysłem. Tyle,