Aktywne Wpisy
wedkarzyk +7
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
dizel81 +36
1. Pojawia się pierwszy artykuł z taśmami Kaczyńskiego.
2. Heheheh, dajcie dowody jakieś lewaki, gdzie te faktury, gdzie to wszystko xDxDxDxD
3. Lewaki pokazują fakturę.
4.
5. Hehehehe, taką fakturę to ja se mogę w pajncie zrobić, pokażcie pełnomocnictwa xDxDxDxD
6. Lewaki pokazują pełnomocnictwa. A tak w ogóle, to jeden z byłych prezesów Srebrnej to jest komunistyczny agent.
7.
8. He, he... he. Yyy. To teraz pokażcie, erm, tego, no...
#neuropa #polityka #4konserwy
@Beznory: Siebie samych wpierw zgrillują.
W taśmach Kaczyńskiego nie ma nic, czego tenże mógłby się wstydzić. Faktura nie świadczy o niczym, poza nieodprowadzonym VAT-em (jeśli sama nie jest fejkiem). Przy takim opisie przedmiotu płatności jest niepłacalna. O czym od początku mówił Kaczyński, każąc iść do sądu.
Sądy są ciągle w rękach "nadzwyczajnej kasty". Więc gadanie, że Kaczyński
A pociągnięcie sprawy Kierwińskiego i podstaw do zablokowania inwestycji Srebrna daje dobre podstawy do dyskusji o uznaniowości planów zabudowy przestrzennej, kasy jaka się nad nimi przewala i potencjalnej korupcji.
Co może się okazać dla niektórych bardzo bolesne...
@jPaolo2: oczywiście że mogą zmienić zdanie, PiS ma swój twardy elektorat, ale duża część obecnego poparcia to ludzie, którzy kiedyś głosowali
@sredni_szu: a jakie to ma znaczenie? Socjalizm to zawsze zamordyzm bez względu na to, czy robi go Tusk, Kaczyński, Hitler, Stalin czy inny Miller.
@rasmor: To nie ma pomóc. To jest element tzw. "pedagogiki wstydu".
Grupa jeleni poddana tej "pedagogice" ma zachowywać się w sposób zdefiniowany przez "pedagogów", bo wtedy będzie przynależeć do grupy np. "młodych, wykształconych, z wielkich miast", "tolerancyjnych", "inteligencji", "Europejczyków" itd.
A nie będzie przynależała do tej grupy przeciwnej "patusów", "katofaszystów z zaścianka", "z wykształceniem niepełnym podstawowym" itd.
Jeżeli ktoś ma jakieś - tam wielkie
@krzychol66: Ja się nie wywyższam, bo jestem za rozwiązaniami wolnościowymi, dającymi tym ludziom szansę. Branie socjalu i siedzenie w "oblężonej twierdzy" jest drogą do Wenezueli+
@dzyndzla: W zasadzie żadne. Ale "ludzka twarz" brzmi tak jakby pozytywnie, a w tym przypadku oznacza jeszcze bardziej zamordystyczny socjalizm niż inne
Chodzi o sam mechanizm manipulacji.
A to, że "pedagogika wstydu" w Polsce wyszła od strony lewicowej i przodowała w tym "Wybiórcza" z okolicami, to już zupełnie inna sprawa.
Konserwatysta zazwyczaj nie ma ambicji przebudowywania tkanki społecznej wg jakiegoś - tam widzimisię, więc do takich manipulacji się nie musi uciekać.
@krzychol66: Bo już jest tak zbudowana. Ale zatrzymanie pewnych naturalnych w naszych okolicach (tych co bardziej cywilizowanych, bo chyba nie chcemy iść w stronę Moskwy) prądów, takich jak homozwiązki, aborcja, legalizacja narkotyków, czy ogólnie państwo, które nie traktuje obywatela jak idioty, którego trzeba popychać palcem, to też pewna forma
@sredni_szu:
1. To nie są naturalne prądy.
2. Wtręt o "co bardziej cywilizowanych okolicach" jest książkowym przykładem "pedagogiki wstydu". Aczkolwiek w łagodnej wersji.
A co do 1 - jesli praktycznie cały świat