Wpis z mikrobloga

DM-1 wstępnie zaplanowany na 2 marca.
https://blogs.nasa.gov/commercialcrew/2019/02/06/

Dalsze terminy misji załogowych i testów przed wsadzeniem kosmonautów do rakiety:

SpaceX Demo-1 (uncrewed): March 2, 2019

Boeing Orbital Flight Test (uncrewed): NET April 2019

Boeing Pad Abort Test: NET May 2019

SpaceX In-Flight Abort Test: June 2019

SpaceX Demo-2 (crewed): July 2019

Boeing Crew Flight Test (crewed): NET August 2019

#spacex
L.....m - DM-1 wstępnie zaplanowany na 2 marca. 
https://blogs.nasa.gov/commercialcr...

źródło: comment_oINDKuxaDtiYrcT7uJMvglnswCoCsT78.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Hej tutaj jest lista skrótów, które pojawiły się do tej pory w tym wpisie i jego komentarzach.

DM-1 - Scheduled|SpaceX CCtCap Demo Mission 1
NET - No Earlier Than – Nie wcześniej niż.

Jestem botem
  • Odpowiedz
@Line-Storm: szkoda, ze SpaceX moze wszystko tak naprawde zrobic juz teraz tylko jest opóźniany. Ja mam swoja teorie, ze ktos ma w tym interes i tym kims jest oczywiscie Boeing. Jako ogromna korporacja istniejąca od lat, wspolpracująca z rządem i NASA od lat ma przegrac z młodą zaledwie 17 letnią firmą jakiegoś afrykańczyka?
  • Odpowiedz
@archive: pierwsze demko to dragon leci na ISS bez załogi, dokuje automatycznie, chwilke tam siedzi po czym wraca na Ziemie. Jesli wszystko bedzie ok to zielone swiatło na drugi test - ucieczka podczas katastrofy. Prawdopodobnie uzyją ostatniego uzywanego członu block 4, drugi stopien bedzie samą obudowa bez silnika ale nie wiem czy nie z paliwem. Zrobią bum a Dragon ma zdążyć to wykryć samodzielnie i uciec. Jak to sie uda
  • Odpowiedz
Hej tutaj jest lista skrótów, które pojawiły się do tej pory w tym wpisie i jego komentarzach.

ISS - International Space Station – Międzynarodowa Stacja Kosmiczna – międzynarodowy, zamieszkały satelita, umieszczony na niskiej orbicie okołoziemskiej.
RSD - Rapid Scheduled Disassembly (explosive bolts/charges)

Jestem botem
  • Odpowiedz