Z okazji nowego roku zrobiłem sobie postanowienie, że nie będę pił alkoholu dopóki moja zona nie będzie mogła pic (karmi piersią). Teraz trochę żałuję, bo tak bym się piwa napil że szok. W sumie to nie samego piwa mi brakuje, a raczej jego smaku. Myślałem że #podpiwek będzie podobny w smaku, ale d--a - coś strasznego. Poszły 3 butelki w kibel. Ktoś mi wcześniej radził wodę z chmielem zrobić. W sumie teraz pomyślałem że to nieglupie. Chcę zrobić herbatę zieloną(nie wiem czy w torebkach dy lisciasta) zaparzana z szyszkami chmielu. Potem chcę dodać trochę drożdży delecta ze zdjęcia, poslodzic tak jak przy butelkowaniu piwa, zakapslowac. Jak myślicie, coś z tego będzie? Czy też kibel?
@Alienick no i kuźwa nie bez powodu dałem tag piwowarstwo! Thx za info. Czyli trochę dłużej niż planowałem.. Zobaczymy pojutrze co wyjdzie z tego co już mam. Może będzie fajny napój na lato
@Gronie no jakichś porad odnośnie chmielu myślałem że udzielą. Taki a-----l to nie a-----l. Tyle co nagazuje, to złapie z 0,2%,to nie a-----l ;-) Poza tym tu nie ma ultra piwowarow ( ͡º͜ʖ͡º)
@kt13 a no tak, różowa jesteś. Kiedyś byłem na chmielakach, w jednym z browarów za lada stała dziewczyna. Jakiemuś kolesiowi zachwala piwa "to jest dobre, ma taki miodowy posmak, dosladzane właśnie
Jest jakaś apka, gdzie mogę tworzyć taski do wykonania dla #niebieskiepaski a on dla mnie? I taka, że mogłabym mu odhaczać wykonane taski (lub nawet je oceniać)
#piwowarstwo
Poza tym tu nie ma ultra piwowarow ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kt13 a no tak, różowa jesteś. Kiedyś byłem na chmielakach, w jednym z browarów za lada stała dziewczyna. Jakiemuś kolesiowi zachwala piwa "to jest dobre, ma taki miodowy posmak, dosladzane właśnie