Wpis z mikrobloga

Ale żeby Beldum w jajku 7km? Myślałem że się wywalę i ten głupi ryj rozwalę jak to zobaczyłem xD co tam się porobiło w tym Nianticu.

Jakie macie obecnie taktyki wykluwania jajec? Ja od czasu świątecznego eventu chodzę z samymi 7km. W 2 i 5 to wiadomo - sam paździerz, a jeśli wrzucili do nich któregoś z nowych poków to to i tak za mało, bo je złapie się na luzie na dziko. 10 też obecnie dość nieatrakcyjne, nie czuję potrzeby farmienia więcej Dratini, Larv itd. No i nie można ich wybrać, zawsze jest zagrożenie że zakręcisz, a tu wypadnie piąteczka ()
Więc zostają siódemki. Z jednej strony Magby, Elekidy i tak w kółko, z drugiej - jest szansa na nowe baby Poki, niby malutka (mi do tej pory wypadły 2 Munchlaxy i 2 Budewy, zero Chinglingów i Mantyke'ów, nie mówiąc już o tych nowych), ale jednak wolę małą szansę na coś nowego, niż stuprocentową na coś czego mam w nadmiarze xD
#pokemongo
  • 10
@Wolowinka: Wykluwam same 7km. W zeszłym tygodniu 26 sztuk i ani jednego shiny. Liczyłem na shiny magby/elekid ale nic. Totalnie nic. Cały czas munchlaxy (chyba z 8 już mam), 2x mantyke na szczęście, 1x Chingling. Pomijam badziewie czyli formy allolańskie.
@Wolowinka: Z tego co rozmawiam z innymi trenerami z topki z moim mięście to raczej super rzadki nie jest. Dla mnie porażka to brak shiny i po to cały czas te 7mk męczę. Pomijam kwestię, że poki z 7km są do niczego w walce.
@Wolowinka: Próbuję zebrać ósmą i dziewiątą dyszkę, żeby ze star piece odpalić, ale powoli mi to idzie. Mnie od siódemek odstrasza event z jesieni, kiedy zamiast regionalnych klułem alolańskie na potęgę. Z drugiej strony, teraz przez to nie mam żadnego baby poksa z IV geny oprócz Budew, więc wypadałoby to w końcu nadrobić.
@Wolowinka: @Gryllen: z 7 km od świąt wyklułem 3 shiny - Wynaut, Togepi i wczoraj Elekid, prawdopodobieństwo jest duże wyższe niż na dziko, więc idę typowo w jajka - no i można poźniej dobrze nabić odznakę za kilometry między wymianami, jeśli masz jajka np. ze Stanów, czy Australii. Oprócz tego mam po kilka Mantyke'ów i Chinglingów, więc cośtam leci ( ͡° ͜ʖ ͡°) marzy mi się