Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +86
Dziękuję Wam wykopki, że jesteście <3
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
Garstka która ma odrobinę oleju w głowie, pocieszała i pomagała mi w najgorszych momentach, dostarczała szczerego śmiechu i dobrego humoru, poznałem kilku - nawet IRL i było super.
A pozostałe 90% przynajmniej podbudowuje mi samoocene że jestem inteligentny na ich tle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gownowpis #oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #takaprawda
przeczki +102
Ehh, chłop dzisiaj pojechał do Warszawy na rozmowę o pracę, zgubił się na dworcu i ostatecznie nie dotarł #przegryw
1. Przygotowaliśmy nowy układ pomieszczeń w projekcie modelowym. Salon jest nieco większy, a pralnia jest na górze. Co myślicie?
2. W komentarzu nowa wizualizacja domu.
3. Odświeżyłem wygląd bloga - jest podobnie, ale tak jakby przyjemniej :) Poza tym doszły powiadomienia o nowych komentarzach oraz wyszukiwarka.
4. Wrzuciłem jeden z rozdziałów mojej książki (o tym, jak wybrać wykonawcę): https://blog.poradnik-budowlany.com/moja-ksiazka/ (wersja audio). Miłego słuchania!
5. Ciągnie się za mną od 2 tygodni grypa więc podcasty będę uruchamiał dopiero za kilka dni.
#budowadomu #budowa
Do spiżarki przy kuchni zrobiłbym wejście pod schodami, a od kuchni ściana z meblami - większość potrzebnych rzeczy zawsze jest w kuchni, spiżarka raczej na "zapasowe" rzeczy jest. No i będzie dodatkowy rząd szafek w kuchni zamiast wejścia :)
Kuchnia - minimum 2x większe okno!
Wiatrołap - fajnie, bo duży. Dwie szafy to już coś. Ewentualnie można cofnąć drzwi wejściowe, aby goście czekając na otwarcie nie mokli. Stworzyłoby to jakieś
-161m2 to bardzo dużo, dla rodziny 2+2 starczy 130m2. Gdy dzieciaki wyjadą to dom będzie stał pusty a góry starzy nie zamnką bo na dole nie ma sypialni i
@leesiuu: Odnośnie spiżarki masz rację. Część osób preferuje natomiast bezpośrednią komunikację z kuchnią. Coś za coś.
@Gewon: W pewien sposób tym projektem również szukamy wytycznych. Myślę, że każdy wyciąga coś ciekawego z naszej pracy przy okazji dzieląc się swoimi spostrzeżeniami. Cel tego domu jest jasny - rodzina 2+3.
@leesiuu: kiedyś było, że jedna kratka ma 60x60cm
@leesiuu: "Generalnie rozkład w środku mi się bardzo podoba. Co do samej bryły to już kwestia indywidualna, ale moim zdaniem jest lepiej niż było.". Uff, dzięki! :)
@Gewon: "a tutaj mam wrażenie jak zawieje."
Ten projekt okazał się o wiele trudniejszy w realizacji. Mały parterowy dom to mało możliwości i szybka droga do opracowania rozwiązań. Większy dom to kilka razy więcej