Aktywne Wpisy

darkhorse +235
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Soothsayer +101
Bydgoszcz dzień dwudziesty piąty, czuję, że finał jest coraz bliżej, finałowa konfrontacja ze starym. Nie da się współpracować z człowiekiem, którego jedynym sensem życia jest narzekanie na wszystko, popełniłem błąd wyciągając do niego pomocną dłoń, źle zinterpretowałem jego narzekanie, nie chodzi o to, żeby rozwiązać problem tylko żeby mieć na co narzekać, w momencie kiedy ja rozwiązuje jego problem to staję się jego wrogiem bo zabieram mu sens życia czyli powód do
źródło: d9ebd71f-8870-4bc3-b8d9-3cd5b2664591
Pobierz

źródło: comment_SwTrhwm5ExL93hn53Zw3HY8FcL1ZNVTj.jpg
Pobierzpetla po linijkach probujesz zmaczowac do wzorca z swoma stringami jezeli wynik rowny tyle ile ma wyjsc to nastepna linia, jezeli mniejszy do do tej samej lini dla wzorca z jednym intem
btw. to w ogole działa? sciagasz fragmenty nie po linijkach tylko po jakims tam rozmiarze rablicy
samym fscanfem mozna to zrobic bez fgets
źródło: comment_PY5JnjuvjCuB8qhzuTKejqzhbTdQWTO1.jpg
Pobierz1) fsanf sie wykona raz -> dopasuje 4 wzorce month,day,hour minute - zapisze je do zmiennych
2) calosc wyrazenia zewaluje sie do 4
3) porownanie 4 do 1 -> false
4) wychodzimy z petli
Ja o tej liczbie dopasowanych wzorcow mowilem w kontekscie tego jak rozpoznawac ktory wzorzec zostal zastosowany. Czytanie oczywiscie powinno sie zakonczyc z innym
https://pastebin.com/zy8s67DV
char &mock , oznaczony jako "\n" (new line) na koncu linijki, to wszystko chodzi dobrze, i kazda wartosc doskonale zapisuje się do odpowiedniej tablicy
źródło: comment_tjBKi7F45kD3sTxlzZWeqhpaDIzTYaU3.jpg
Pobierzja z góry załozyłem że funkcja fgets sama w sobie pobiera do bufferu cała linijkę aż będzie new line, i nie trzeba jej
źródło: comment_dCvKLsLbN92bUyb9eNvYF9B4VBOSiZ3d.jpg
Pobierzźródło: comment_BMpsT9Ry0x1mOdtxjfiU0kgNvwPZsnui.jpg
Pobierzgeneralnie to scanf obsluguje pewne uposledzone wyrazenia regularne i uposledzone to jest tutaj słowo klucz
masz taki problem, ze chcesz wiedziec kiedy wzorzec sie zgadza, ale scanf nie wypisuje ci tego(no chyba, ze przez jakies erno, ale to nie wiem), tylko wypisuje ile parametrów udało mu sie sparsować. Oznacza to ze dla wzorców
"%d nawóz" zwroci