Aktywne Wpisy
Moreso_pl +660
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso.pl
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
1-1-1-1 +257
Skoro w takim samochodzie spokojnie da się zaprojektować 5 drzwi, to po co powstają modele 3 drzwiowe, które przecież mają ograniczoną funkcjonalność?
Produkowanie dwóch wersji nadwozia zwiększa koszty produkcji (akurat przy produkcji tanich samochodów ma to znaczenie), gdyż trzeba utrzymać dwie linie montażowe i do tego wiele elementów wyposażenia należy produkować w dwóch wariantach w zależności od nadwozia.
#samochody #motoryzacja #kiciochpyta #pytaniedoeksperta
Mniej części - skoro różnica między golfem 3 a 5 drzwiowym to 1800zł to ja nie widzę tutaj specjalnej różnicy.
Mniejsza masa - kogo to obchodzi, to nie auto sportowe.
Lepsza widoczność - w jaki sposób?
Łatwiejsze wsiadanie - lub drudniejsze otwieranie dłuższych drzwi na parkingu miejskim. Jestem duży i nigdy nie miałem problemu z wsiadaniem do małych aut.
@Szef_Wypoku: Dobre pytanie.
Masz dodatkowo 4x zawias, 2xuszczelka, 2x silnik podnoszenia szyb, 2x szyba więcej wzmocnienia, wygłuszenia, klamkę, zamek, przewody od zamka.
Mniejsza masa=mniejsze spalanie, popatrz na rzeczywiste spalanie takiej hondy czy suzuki które ważą 800-900kg
Lepsza widoczność jeżeli nie jesteś krasnalem 179cm albo kobietą. Masz wtedy pełny kąt widzenia 180 stopni bo
Ja nie widzę powodu do kupowania auta 3 drzwiowego. Nawet w wersji sportowej. Bo takie
@cwlmod: tia.
Przewożenie LUDZI na tylnej kanapie w aucie segmentu B. Kupowanie nowego auta z myślą o przewożeniu LUDZI (no dobra, może małych dzieci - to jeszcze) w aucie segmentu B pokroju Yarisa.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nawet design nie jest tu argumentem bo jak pokazuje choćby Renault w Clio 4 5 drzwi da się zrobić tak, że auto ma dobrą bryłę a same drzwi nie rzucają się w oczy i nawet sportowe wersje wyglądają dobrze
@Mawid_Dotyka: nowe auta segmentu B wcale nie są już takie małe. W Polo spokojnie mogą wygodnie jechać cztery osoby, bez problemu zmieściłbyś dwa foteliki. Bagażnik ma 350 litrów, niewiele mniej niż Golf. Akurat Polo przestronnością się wyróżnia w tym segmencie, ale nowe modele z tego segmentu innych marek na pewno niedługo wielkością dorównają.
Zanim ktoś powie o wyglądzie i prestiżu - żadna insignia i żaden ford nie mają żadnego prestiżu, nie ważne czy to sedan czy kombi.
No ale może ktoś jest na tyle nudny że nie jeździ ani w więcej osób ani w żadne dalsze trasy...
@cwlmod: no widzisz. Akurat sportowe auta źle wyglądają z 4 drzwiami, z tyłu i tak nikt nie jeździ (chyba że beznogie karły), zakupy idą do bagażnika - więc w tym wypadku akurat tylne drzwi są zupełnie bez sensu, i kto chciałby kupować auto które jest bez sensu? :>
@Singularity00: W tym segmencie liczy się ogólny design auta a nie sportowa stylizacja.
@Drmscp: Dzisiaj to w ogóle nie widzę sensu kupowania golfa jeśli jest się samemu lub w 2 osoby.
@Neoplan: Oba auta mają w sedanie pewien prestiż. Ten segment jest zdominowany przez przedstawicieli handlowych w sedanach i ludzi z rodzinami którzy kupują kombi. Moja kuzynka
@cwlmod: ale ja piszę o autach sportowych, a nie "sportowych" wersjach yarisa czy innych wynalazkach "na siłę". Nawet auta pomiędzy sportowymi a zwykłymi już się łapią na sensowność 2 drzwi, no ale ok, pokaż mi sens 4 drzwiowego mustanga.
Nie, nie piszę