Aktywne Wpisy
Lelkomtu +86
niochland +171
W Warszawie już od tygodnia działa Strefa Czystego Transportu.
Jakoś cicho o tym na Wykopie, a przecież świat miał się zawalić, stąd też pytanie dla mieszkańców #warszawa
1. Ile biednych ludzi nie dojechało swoimi dupowozami na czas do pracy?
2. Ile smutnych ludzi ma problem, żeby dowieźć dziecko do przedzszkola?
3. Ile dup prawaków pękło?
Jakoś cicho o tym na Wykopie, a przecież świat miał się zawalić, stąd też pytanie dla mieszkańców #warszawa
1. Ile biednych ludzi nie dojechało swoimi dupowozami na czas do pracy?
2. Ile smutnych ludzi ma problem, żeby dowieźć dziecko do przedzszkola?
3. Ile dup prawaków pękło?
Cześć!
Przymierzam się do kupna nowego 125 pod koniec marca. Po przymiarkach w salonach ograniczyłem wybór do 3 modeli. Honda CB125R, Suzuki GSX-S 125 i KTM Duke 125. Co z tych 3 sugerujecie z Waszego doświadczenia? Chyba, że jest jeszcze coś, na co warto zwrócić uwagę? Budżet do 18 tys (na samo moto). Jeśli chodzi o moje wymagania to:
- ABS
- dobra elastyczność silnika jak na 125 (tu na papierze Honda wypada najgorzej)
- wyświetlacz biegów
Tak ważne jest czy cię bolą ręce w nadgarstkach po przejechaniu 100km lub po 30 minutach jazdy. Ból tyłka też jest ważny lecz w tej sytuacji zmiana pozycji może pomóc. Ale ból i utrata czucia w dłoniach nie minie tak szybko.
Oczywistym jest też iż bóle mogą pojawiać się z kilku powodów.
Różnie ludzie użytkują motocykle.
Ja na przykład 5 lat temu od maja do grudnia ROMETEM OGAREM 200 chyba z 1988 zrobiłem 7 tys km trasy. Zdarzało się że za jednym zamachem robiłem po 250 km. 4 lata temu yamahą 125 (10KM) zrobiłem 14 tys km. Między innymi przekroczyłem nią Chorwacką granicę, fakt że tylko na 20 minut ale jednak. Kilkukrotnie jadąc ze stałą prędkością 70km/h dziennie pokonywałem
Nad używkami też się przez chwilę zastanawiałem, ale koniec końców jednak odpuszczam.
1. Nawet po sprawdzeniu motocykla w serwisie będę miał to poczucie, że
Honda spełnia wszystkie moje wymagania (poza abs bo kupiłem 2016 a dopiero w 2017 dali abs), ale ma BARDZO wąskie opony...
Obok stała akurat nowa CB125R i na pierwsze wrażenie między nimi jest przepaść.
MT 125 jak najbardziej na plus. Jedyne co to brak wskazania biegu i lekko ponad budżet.