Wpis z mikrobloga

Mircy oraz Mirabelcy,

od wielu lat siedzę na wykopie ale jakoś nigdy nie pokusiłem się o założenie konta. Dziś mam ku temu okazję. W związku z tym ze zeszły rok był dla mnie dość ciężki, sporo dostałem w nim po głowie #przegryw, sporo się nauczyłem, za wiele pluje sobie w brodę itp... Itd... postanowiłem, że w tym będę pomagać innym i dzięki temu pani lekkich obyczajów zwana karmą się odmieni #wyjsciezprzegrywu. Generalnie raz w miesiącu będę starał się zrobić przynajmniej jedną dobrą rzecz dla tego świata. W tym miesiącu zarejestrowałem się jako dawca szpiku, oddałem krew, przelałem drobną kwotę na schronisko dla zwierząt a obecnie staram się wesprzeć akcje #wosp. #czujedobrzeczlowiek #pomagajzwykopem
Wystawiłem na aukcji swojego starego horkruksa. Może, ktoś z Was skusi się na zakup i tym samym zrobi dwa dobre uczynki za jednym zamachem. Wesprze szczytny cel oraz uwolni duszę i ciało Mirka od tego brzemienia.
link do aukcji
  • 5
@alex-fortune nie ma czegoś takiego jak bezinteresowność. Nie chcę mi się wierzyć, że pomagając komuś nie odczuwasz np. satysfakcji. Mogą być pobudki mniej lub bardziej trywialne, mniej lub bardziej egosistyczne ale zawsze jakieś są. Pracuje ustawicznie nad sobą a pomoc innym wynika z wewnątrznej potrzeby oddania światu cząstki dobrych rzeczy, których doświadczyłem. Nie łatam tym swoich braków ani nie traktuje tego jako plastra na emocje. Forma mojej pomocy jest adekwatna do obecnych
ie chcę mi się wierzyć, że pomagając komuś nie odczuwasz np. satysfakcji.

@JaNaChwileTylko: odczuwam, ale nie robię tego DLA satysfakcji. Założenie jest takie, że jestem stabilny sam ze sobą i nie potrzebuję takich bodźców by się lepiej poczuć.
@alex-fortune czuje się z sobą na tyle fajnie, że nie mam potrzeby udowadniać Ci czegokolwiek i tłumaczenia się z powodów, dla których chcę zrobić coś dobrego. Mogę Cię zapewnić, że po zakończonej aukcji mój profil zniknie z wypoku i nie będzie mi dalej służyć do masturbacji mentalnej do swojej zajebistosci. Miłego :)