@SharpEdges: juniorów jest teraz zalew, będziesz miał problem żeby się przebić. zbuduj chociaż jakieś portfolio, poszukaj zleceń, poudzielaj się w open source
@SharpEdges @villager dobrze mówi. Własne projekty, przychylniej firmy patrzą jak prowadzisz bloga technicznego, LinkedIn też się liczy, a najlepiej szukać w większych miastach w Polsce na juniora
@SharpEdges: To ciężko ocenić twój poziom umiejętności. Może faktycznie jesteś po prostu za słaby. Miałeś jakiś feedback od firm do których wysyłałeś cv/portfolio?
Co znaczy lokalnych? Może po prostu w twoim regionie mało frontu potrzebują? Ogólnie złote czasy programistów przechodzą, bo jest ich coraz więcej, co zrobisz ¯_(ツ)_/¯ Jak nie masz gita fajnego czy dobrze napisanego cv to może być ciężko, bo jest pełno ludzi co chcą pracować i programować, mimo, że guzik się na tym znają i nic nie umieją, a w cv ściemniaja i wychodzi potem wiele rzeczy na rozmowie (przynajmniej jest się
@arkadiusz94: Zasadniczo tak. Brzmiał on następująco. Poszukujemy bardziej doświadczonych. Co najmniej 2 lata komercyjnego doświadczenia brzmi jak bariera nie do przejścia. Przynajmniej dla kogoś jak ja. Chociaż odbywałem staż wakacyjny w Comarch, ale nie byłem zbyt zadowolony z tego
@SharpEdges: Kolego, to chyba najpierw sam musisz uważać, że warto Ciebie zatrudnić, prawda?
Gdzie Twój github? Gdzie portfolio?
Naprawdę, codziennie prawie ten sam case na wykop... to trochę tak jakby pisać że ćwiczenia fizyczne i dobre odżywianie nie działają, jedząc codziennie batony i chodząc na siłownie raz w roku...
@warning_sign Chodziło mi, że coraz więcej jest juniorów po bootcampach itp. i jest tym juniorom ciężej coś znaleźć z racji na konkurencję. Źle się wyraziłem. Seniorzy to sobie dobrze radzą. Jeszcze op jest facetem, co też mu nie pomoże. Wiele firm ma inicjatywy programistyczne czy innego stanowiska tylko dla kobiet i chce je zachęcić, żeby przyszły do nich, często zanizajac wymagania nawet. Diversity pełna parą
@villager dobrze mówi. Własne projekty, przychylniej firmy patrzą jak prowadzisz bloga technicznego, LinkedIn też się liczy, a najlepiej szukać w większych miastach w Polsce na juniora
Generalnie ciężko się teraz dostać gdzieś jako junior.
@SharpEdges: Czemu wcześniej nie pracowałeś?
Komentarz usunięty przez autora
@podtrzymywacz_internetu: Gdzie więcej? Więcej seniorów? Jakieś argumenty poproszę.
@SharpEdges: Kolego, to chyba najpierw sam musisz uważać, że warto Ciebie zatrudnić, prawda?
Gdzie Twój github? Gdzie portfolio?
Naprawdę, codziennie prawie ten sam case na wykop... to trochę tak jakby pisać że ćwiczenia fizyczne i dobre odżywianie nie działają, jedząc codziennie batony i chodząc na siłownie raz w roku...
Jeszcze op jest facetem, co też mu nie pomoże. Wiele firm ma inicjatywy programistyczne czy innego stanowiska tylko dla kobiet i chce je zachęcić, żeby przyszły do nich, często zanizajac wymagania nawet. Diversity pełna parą
Komentarz usunięty przez autora