Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
Well.. wygrałam konkurs organizowany przez Massachusetts Institute of Technology, którego celem było wyłonienie ludków z całego świata, którzy pojadą sobie na obóz naukowy pracować nad problemami sztucznej inteligencji (tak w ogóle).
Ja nad nimi pracuję tutaj, lokalnie, m.in. przy współpracy nad interfejsami mózg-komputer.
Cieszę się totalnie, ale muszę szukać wsparcia. Niestety, ze swoich oszczędności uda mi się ogarnąć tylko bilety lotnicze i zamieszkanie. Udział w obozie MIT to koszt który trochę ściął mnie z nóg, ale zdecydowałam wczoraj, że ruszę z crowdfundingiem i zwyczajnie zwrócę się do ludków wokół z prośbą o pomoc.
Więc jeśli ktoś zechce pomóc, będę po stokroć wdzięczna. Zbiórka jest zweryfikowana i transparentna, a jeśli macie pytania to piszcie proszę – odpowiem możliwie szybko.
Link: https://polakpotrafi.pl/projekt/bootcamp-offtotokyo
Dobrze, że zacytowałeś ten fragment. Tu właśnie podkreślam że będziemy się pochylać nad problemami sztucznej inteligencji tak w ogóle, w co wchodzą: problemy społeczne wymagające rozwiązań AI, kwestie wdrożeń i komercjalizacji, konsekwencje udziału AI i ewentualne rozwiązania zapobiegające i pewnie wiele innych kwestii. To ma być bootcamp technologiczny, związany z innowacjami i ich pojawianiem się. Nie będziemy rozwiązywać zadań z Kaggle.
@hedviga:
( ಠ_ಠ)
Tak jak pisał @Czerwonykaktus, trochę pokory.
Ja też mam na swoim koncie 2 publikacje naukowe, które już są opublikowane, ale nie wpadłabym na to, żeby zrobić z tego argument o swojej wyższości i prosić ludzi w internecie o naprawdę sporą ilość pieniędzy na kurs.
Co Wy macie z tym brakiem pokory? Jawnie napisałam że moich prac
https://bootcamp.mit.edu/entrepreneurship/wp-content/uploads/2018/01/Sample-Bootcamp-Schedule.pdf które to
Tobie bym dał. Im nie.
Nie posiadam konta w polsce niestety :(
to jak
@hedviga: zatem to zrób
Komentarz usunięty przez autora
Jak inaczej nazwać jakikolwiek konkurs, jeśli nie przesiew zgłoszeń? (Pomijam konkursy sportowe, gdzie po prostu jest wynik)
Do tego komentarza się odnoszę
@Czerwonykaktus: Możemy wejść w dyskusję czym jest a czym nie jest konkurs. Ot nie