Mirki pomoże ktoś z udostępnieniem partycji w sieci domowej ? Nie mam pomysłów już. Nowy dysk próbuję udostępnić, jako całą partycję. Inne dyski mam tak zrobione i normalnie mi je otwiera, na innym kompie. A ten brak uprawnien. Udostępniam poprzez własciwosci>udostepnianie>udostepnianie zaawanswane.Daje uprawnienia dla Wszyscy.
Ciekawe jeszcze jest, że mojego kompa nie widać w zasobach sieciowych na innym kompie gdy wejdę w siec.Muszę dopiero w uruchom klepać mój adres sieciowy np \192.168.100.11 Dopiero wtedy wchodzi na moje udostępnione partycje.
Udaje się udostępnić coś z tego dysku jedynie poprzez udostepnienie konkretnego folderu.Prawy przycisk myszy na folder i udziel dostępu do>okreslone osoby>wszyscy
Wtedy można wejść na ten dysk i konretnie ten folder.
Nie wiem co zrobić aby dało się udostepnić całą partycję, mam tak samo ustawione i stare działają a ta nowa nie. Windows 10 system
Ciekawe jeszcze jest, że mojego kompa nie widać w zasobach sieciowych na innym kompie gdy wejdę w siec.Muszę dopiero w uruchom klepać mój adres sieciowy np \192.168.100.11
Dopiero wtedy wchodzi na moje udostępnione partycje.
@Enjama: uruchom usługę host dostawcy odnajdywania oraz publikacja zasobów odnajdywania
Udostępniam poprzez własciwosci>udostepnianie>udostepnianie zaawanswane.Daje uprawnienia dla Wszyscy.
Ciekawe jeszcze jest, że mojego kompa nie widać w zasobach sieciowych na innym kompie gdy wejdę w siec.Muszę dopiero w uruchom klepać mój adres sieciowy np \192.168.100.11
Dopiero wtedy wchodzi na moje udostępnione partycje.
Udaje się udostępnić coś z tego dysku jedynie poprzez udostepnienie konkretnego folderu.Prawy przycisk myszy na folder i
udziel dostępu do>okreslone osoby>wszyscy
Wtedy można wejść na ten dysk i konretnie ten folder.
Nie wiem co zrobić aby dało się udostepnić całą partycję, mam tak samo ustawione i stare działają a ta nowa nie.
Windows 10 system
#windows #windows10 #komputery #pytanie
Trzeba jeszcze dodatkowo dodać "Wszyscy" w Zabezpieczeniach>nazwy grup lub uzytkowników i tam dodać Wszyscy.
Po tym zatrybiło i bez hasła udaje się dostać na partycje :D
@Enjama: uruchom usługę host dostawcy odnajdywania oraz publikacja zasobów odnajdywania