Ejjjjj kurde tak patrzę i nie wierzę #rozowepaski nie ogarniam jak oglądam przykłady makijażu permanentnego (microblading i usta) albo przedłużenia rzęs. Wiem że da się to zrobić ładnie ale jak ktoś dojebuje takie kwadratowe brwi (ze niby NATURALNY EFEKT OMBRE XD) albo czerwone usta czy rzęsy #!$%@? 8D xD to mi ręce opadają A) jak może się takie coś podobać? B) jak kosmetyczka może chcieć takie coś zrobić? O pierdach typu botoks itd to już nawet nie zaczynam bo nie wyczymię Rozumiem delikatną ingerencję, ale jak oglądam portfolio kosmetyczek to nie wierzę że ktoś chce wyglądać jak porcelanowa lalka #logikarozowychpaskow #mirabelkopomusz #gownowpis
@PaulStanley jak się komuś to podoba, to innym #!$%@? do tego xD ważne że ona się w tym dobrze czuje, nie ważne czy ma półmetrowe rzęsy czy usta jak kaczka, robi to dla siebie
@harpiowata no ja wiem że #!$%@? mi do tego, szanuję, tak tylko myślę że jakbym była kosmetyczką to bym chyba powiedziała nie i starała się wydobyć naturalne piękno z klientki a nie wciągać w koszta. No ale może mam za dobre serce xD
@PaulStanley no też bym pewnie miała taki dylemat, rżnąć na kasę czy sugerować, że naturalność jest lepsza :P Ale ja sama czasami lubię mieć krzykliwy makijaż, więc nie chcę krytykować innych, bo to by była hipokryzja.
@PaulStanley ostatnio coś takiego widziałam na instagramie koleżanki koleżanki i nie wiem po co kobiety się oszpecają... No ale jak wiemy, skoro im się podoba, to najważniejsze, każdy ma inny gust xD ale idzie to w złym kierunku
@PaulStanley Mnie zawsze zastanawiały dziewczyny/kobiety z brwiami od szklanki, takimi na pół czoła. Dlaczego kosmetyczki im nie sugerują, ze inaczej wyglądałyby te ich brwi lepiej?! ( ͡°͜ʖ͡°)
@PaulStanley może byś miała dylemat przy pierwszych 10 klientkach, ale gdyby 80% oczekiwalo takiego efektu, to szybko byś zmieniła podejście, bo dobrym serduszkiem, to się nie utrzymasz na rynku ( ͡°ʖ̯͡°)
@lubie_ogorki_kiszone zauważ tylko, że też wielu kobietom się to podoba xD patrz wyzej co wrzuciłam, komentarze które pod tym widziałam pokazują, że jest popyt na coś takiego:/
@lubie_ogorki_kiszone też niby prawda aczkolwiek sama znam conajmniej 2 takie laski które robią lepsze makijaże/paznokcie niż niektóre kosmetyczki. Co do fryzjera to nie wiem, moje włosy maj preszys, nigdy na nich kasy nie oszczędzałam
@Canzone_ Albo za ciemne, typu Cara Delevingne. Pamiętam jak to weszło w modę, panie, sama raz dla jaj jebnęłam taki makijaż i wiem że nadaje się tylko na sesje foto...
@PaulStanley: nie wiem jakie przykłady makijażu permanentnego widziałaś (wierze ze mogą być tez drastyczne xD), ale zazwyczaj te zdjęcia makijażu są wykonywane zaraz po zabiegu i wtedy faktycznie wyglada za mocno i nienaturalnie, ale to zawsze po tygodniu znacznie blednie i nie wyglada tak groteskowo
@babadookk a to prawda, z tym że parę kolezanek też się tak porobiło i pamiętam jak leciały na dorobienie brwi kilka tygodni po zabiegu bo zbladło a one chciały tak jak było od razu xD
@PaulStanley: no brwi to nie każdy ma, więc powiedzmy rozumiem chęć zrobienia, na grupie włosingowej jest laska po chemii i właśnie chwaliła sie brwiami i całkiem ładne ma zrobione. ALE TYC RZĘS, tfu szpadli to ja nie zrozumiem, to nie est kwestia zrobienia, bo jak się robi te 2:1 czy ile to tam to juz wygląda słabo, a co druga laska chyba sobie robi bo przecież długie rzęsiska to taqkie super
@kwiatencja ja też nie mam brwi za bardzo xD ale robię se henne sama, kosztuje mnie to grosze i zabiera 15minut - a trzyma sie conajmniej 2 tygodnie. I wygląda naturalnie. To jeszcze jak ktoś stracił w ogóle brwi to rozumiem, nie mam pytań.
Ja właśnie tego nie rozumiem. Niby te rzęsy mają powiększać oczy a jak #!$%@? się takiego futra na oko to w zasadzie ma się krecie oczy. Poza tym
@PaulStanley: Tak zrobione rzęsy zawsze mi się kojarzą z włochatymi gąsienicami ( ͡°͜ʖ͡°) Zawsze zastanawia mnie jak bardzo jest odczuwalne dla powieki doklejenie pierdyliarda dodatkowych włosków, bo nie wierzę, że tego w ogóle nie czuć. No i śmiesznie to wygląda jak górna powieka jest zrobiona tak na bogato, a na dolnej pusto, albo gdy te rzęsy zaczynają odpadać, strasznie nieestetycznie to wtedy wygląda.
@namietna_kaszanka xD mea culpa ja właśnie miałam 1:1 raz zrobione. I więcej nie będzie bo: Odpadały bardzo szybko mimo przestrzegania reguł Jestem blondynką i mam jasne rzęsy więc odrosty wyglądały komicznie a dolna powieka i tak musiała być tuszowana No i to co właśnie mówisz - braki w linii sztucznych rzęs wyglądają tak źle że lepiej już ich nie mieć wcale, na uzupełnianie już po 2 tygodniach bym leciała
#rozowepaski nie ogarniam jak oglądam przykłady makijażu permanentnego (microblading i usta) albo przedłużenia rzęs.
Wiem że da się to zrobić ładnie ale jak ktoś dojebuje takie kwadratowe brwi (ze niby NATURALNY EFEKT OMBRE XD) albo czerwone usta czy rzęsy #!$%@? 8D xD to mi ręce opadają
A) jak może się takie coś podobać?
B) jak kosmetyczka może chcieć takie coś zrobić?
O pierdach typu botoks itd to już nawet nie zaczynam bo nie wyczymię
Rozumiem delikatną ingerencję, ale jak oglądam portfolio kosmetyczek to nie wierzę że ktoś chce wyglądać jak porcelanowa lalka
#logikarozowychpaskow #mirabelkopomusz #gownowpis
b) taka, która inaczej nie potrafi (lub patrz a))
@Karmazynowa_furia O to mi właśnie chodziło. Albo takie brwi jak prostokątny plemnik xD
Co do fryzjera to nie wiem, moje włosy maj preszys, nigdy na nich kasy nie oszczędzałam
@Canzone_ Albo za ciemne, typu Cara Delevingne. Pamiętam jak to weszło w modę, panie, sama raz dla jaj jebnęłam taki makijaż i wiem że nadaje się tylko na sesje foto...
@taktoto Na szczeście nie jestem kosmetyczką xD
@
ALE TYC RZĘS, tfu szpadli to ja nie zrozumiem, to nie est kwestia zrobienia, bo jak się robi te 2:1 czy ile to tam to juz wygląda słabo, a co druga laska chyba sobie robi bo przecież długie rzęsiska to taqkie super
To jeszcze jak ktoś stracił w ogóle brwi to rozumiem, nie mam pytań.
Ja właśnie tego nie rozumiem. Niby te rzęsy mają powiększać oczy a jak #!$%@? się takiego futra na oko to w zasadzie ma się krecie oczy. Poza tym
Odpadały bardzo szybko mimo przestrzegania reguł
Jestem blondynką i mam jasne rzęsy więc odrosty wyglądały komicznie a dolna powieka i tak musiała być tuszowana
No i to co właśnie mówisz - braki w linii sztucznych rzęs wyglądają tak źle że lepiej już ich nie mieć wcale, na uzupełnianie już po 2 tygodniach bym leciała