Da się w ogóle znaleźć pracę zdalną jako programista C lub C++ lub Rust na pół etatu? Wszyściutko jest na cały etat w ogłoszeniach. Niekoniecznie w Polsce. #cpp #c #rustlang #pracait
@MakiCzerwonePodMonteCassino: Ja na Twoim miejscu pytałbym w tych ofertach właśnie, gdzie nie ma informacji o zdalnym - jest spory niedobór programistów, więc czasami idzie coś wynegocjować (pod warunkiem, że jesteś dobry i nie ma faktycznie potrzeby bycia w biurze).
@MakiCzerwonePodMonteCassino: na pół etatu ciężko, zdalnie ciężko - przemnóżmy i wyjdzie gdzieś tak bardzo ciężko. Pewnie się da. Btw tag do C to #jezykc.
Ja na Twoim miejscu pytałbym w tych ofertach właśnie
@CppPolska: problem w tym, że te oferty zazwyczaj mają tylko opcję "aplikuj" bez możliwości wcześniejszego kontaktu, co zazwyczaj prowadzi do rozczarowań. Chociaż z drugiej strony raz tak znalazłem pracę na pół etatu.
@MakiCzerwonePodMonteCassino: co szkodzi kliknąć "aplikuj"? Klikasz, kontaktujecie się, dochodzi do max. jednej rozmowy, która potencjalnie może dużo Ci dać. Na to samo wyszłoby, gdybyś wysłał maila z zapytaniem ( ͡°͜ʖ͡°)
@CppPolska: też zależy gdzie i na jak poziom zaawansowania. Na juniorów nie ma prawie w ogóle a i w takim Krakowie jest znacznie mniej ofert dla cpp niż np w Wrocławiu.
@CppPolska: problem w tym, że te oferty zazwyczaj mają tylko opcję "aplikuj" bez możliwości wcześniejszego kontaktu, co zazwyczaj prowadzi do rozczarowań. Chociaż z drugiej strony raz tak znalazłem pracę na pół etatu.
@CppPolska: też zależy gdzie i na jak poziom zaawansowania. Na juniorów nie ma prawie w ogóle a i w takim Krakowie jest znacznie mniej ofert dla cpp niż np w Wrocławiu.