Wpis z mikrobloga

@ImInLoveWithTheCoco czyli nie tylko mnie to zniesmaczyło. To dobrze. Ktoś tam, broniąc mema, pisał, że jakoś z pijanych kierowców to się śmiejemy... Zupełnie nie widzę podobieństwa... Czyżbym przespala moment jakiejś zmiany, wedle której człowiekowi się teraz siłą wlewa alkohol do gardła i daje kluczyki... Mam mega dystans do świata, ale no już bez przesady. To nie jest ani trochę zabawne.
olaboga kobiety obrażajo ;__;

@drzdrzownica: Rozumiem jak ktoś obraża jakąś kobietę, za to że zdradziła kogoś albo #!$%@?ła coś #!$%@?. Ale żeby jakieś przypadkowe dziewczyny ubrane w mundury wyzywać od #!$%@? a potem to bagatelizować to już jest wyższy poziom #!$%@? niż zwykły mizoginizm. I nie trzeba być białorycerzem żeby to dostrzec.

+- tyle że lambadziara to określenie osoby raczej w licealnym/studenckim wieku

@martwa_religia: No chyba #!$%@? nie
https://pl.wiktionary.org/wiki/lambadziara
https://www.miejski.pl/slowo-Lambadziara
@ImInLoveWithTheCoco: dobra, odczuwam potrzebę napisania jeszcze jednego zdania. Śmiejemy się z wszystkiego i bardzo dobrze, ale jest jednak taka, być może niepisana, zasada w myśl której żart, aby spełnił swoje podstawowe zadanie, więc, aby był śmieszny, też ma swoje granice. I nie ma w tym nic złego. Przeciwnie. Ok, Woody Allen robiąc Annie Hall (i masę innych filmów) żartuje z Holocaustu, w Allo Allo realia wojenne to farsa, a M.A.S.H z
@SH91 no to się może pośmiejmy z czegoś w ten deseń, że są za słabe fizycznie i psychicznie i wyraźnie odstają, a przy odrobinie władzy im odwala, a nie, że jak są w wojsku to należy je gwalcic zamiast cywilów. Całe szczęście, że usunięto ten wpis i zbanowano autora.
@megana_: A to już cywilów można gwałcić i się z tego śmiać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) pokrętna logika. Jak już mówiłem, żart mocny, ale zabawny i inteligentny mimo wszystko. Jeśli Cie nie bawi to trudno, wszystko mi jedno z tego powodu.

No właśnie szkoda że dostał (pewnie i tak nie z tego powodu, bo ja wrzucałem mocniejsze żarty i bana nie wyłapałem ( ͡° ͜ʖ
@SH91 Pytasz mnie, czy cywilów mozna gwalcic? To jest przecież z treści tego mema, który przypadł Ci do gustu, więc raczej ja powinnam zapytac jeśli już :) Odnośnie do obrażania konkretnej osoby- zdaje się, że podpis opatrzony był autentyczna fotografią, wiec nie do końca masz rację. Nie jest to kwestia cenzury tylko jakiejś kultury osobistej. Nawet w stand upach nie słyszałam takich żartów. Dziękuję Ci mimo wszystko za trzymanie poziomu wypowiedzi, a