Aktywne Wpisy
dontwolf +636
Część druga bitwy. 4 minuty znamienitej zabawy. Rumińskie pięści vs miętki rogal.
Byłoby szybciej jakbym zrobił szybciej. Cześć trzecia będzie może za pół roku
#heheszki #rumun #crossmemizm #blender
Byłoby szybciej jakbym zrobił szybciej. Cześć trzecia będzie może za pół roku
#heheszki #rumun #crossmemizm #blender
HondaCivic +26
#alkohol #narkotykizawszespoko czy wy też pod wpływem alkoholu najbardziej lubicie ze tak to nazwę kręcić bardache demolować osiedle itd hah ja wam powiem ze uwielbiam to po prostu się nabzdryngolic i rozkręcić jakąś awanturę i właśnie nie mam na myśli krecenia awantury ze chodzić zaczepiać ludzi tylko rozyeèbac coś? Szukam ludzi z tym samym hobby
Z narzeczonym przygotowujemy się do ślubu, który będzie w czerwcu. Chodzimy na tzw. nauki przedmałżeńskie. To takie wykłady na temat związku, obowiązków, itp.
No i prowadzący ksiądz zaczyna opowiadać, że przysięga małżeńska jest bezwarunkowa. Słowa które wypowiadamy, mamy powiedzieć dobrowolnie i oznaczają one że to co ślubujemy, to ślubujemy aż do śmierci. Że śmierć nasza lub małżonka zwalnia nas ze ślubowania. No i tłumaczy, że to oznacza, że jeżeli mój narzeczony ślubuje mi wierność, uczciwość małżeńską i że mnie nie opuści, to nawet jak przyprawię mu rogi, to on musi dotrzymać ślubowania. I vice versa. No więc my na to XD, że chyba cię klecho pogięło, tylko grzeczniej. Na to ksiądz, że jeśli tego nie akceptujemy to po co przychodzimy mu dupę zawracać, tylko grzeczniej.
W każdym razie musieliśmy udawać że się z nim zgadzamy, bo nie podpisał by nam papierka o ukończeniu, który jest wymagany do ślubu.
W domu sobie porozmawialiśmy z narzeczonym i zgodziliśmy się, że przysięga małżeńska nas obowiązuje jeśli oboje jej przestrzegamy. Zresztą to wszystko jest jakaś kpina, chcemy normalnie ślubu w kościele jak każdy a księża robią jakieś wymagania nie wiadomo skąd. Co o tym sądzicie?
#zwiazek #slub #bekazkatoli #ankieta
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
Kościelna przysięga
@Miszasan: Po co się ubezpieczasz? Zakładasz, że następnego dnia wpadniesz pod samochód?
Muszę zachować sobie link do tego wątku, na wypadek gdybym jeszcze kiedyś wątpił, że mniej więcej połowa społeczeństwa nie umie w elementarną logikę ( ͡°
@Beeercik: Dziękuję, bardzo chciałem użyć tego słowa, ale bałem się bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mamy ponad 300 debili lub trolli na pokładzie. Małżonek może zdradzać, tłuc, chlać,
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua}
@AnonimoweMirkoWyznania: Myślę, że jeśli jest się wyznawcą jakiejś religii i jednocześnie wyrzuca się z niej to co się nie podoba to jest się hipokrytą.