Aktywne Wpisy

Zgagarast +262
Kolega kupił mieszkanie 41m^2 w bloku w mieście wojewódzkim za ponad 500 000zł.
Jak pokazałem zdjęcia mamie, to zamrugała i wywiązała się taka rozmowa.
- Pół bańki za takie coś?
- Tak. Wyobraź sobie, że było najtańsze w okolicy, a w przeciwieństwie do reszty było po remoncie.
- Czyli to dlatego młodzi mówią, że nie stać ich na mieszkania.
Jak pokazałem zdjęcia mamie, to zamrugała i wywiązała się taka rozmowa.
- Pół bańki za takie coś?
- Tak. Wyobraź sobie, że było najtańsze w okolicy, a w przeciwieństwie do reszty było po remoncie.
- Czyli to dlatego młodzi mówią, że nie stać ich na mieszkania.

W jakich okolicach Polski mówi się "jo"?
Zawsze mnie to bawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze mnie to bawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#druk3d #aneta8
źródło: comment_42MkktWNDXTbkEm45HSWHWKgBXfMdwHP.jpg
Pobierz@fantasmag0ria: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dużo miałeś problemów ustawianiem 4 wózków przy użyciu czujnika zegarowego? Bo zastanawiam się jeszcze czy też sobie nie odpuścić i dać na trzech.Pochwalisz się przy okazji co to za heatbed?
@Xargo1: Ja mam całego Y przerobionego: https://www.thingiverse.com/thing:3008010 . A heatbed dopiero powstaje. Magnetyczny,4mm aluminium 250x300mm, keenovo 350W, 24V.
źródło: comment_kheqsaM3VUGUWLLSl5ct16VGutm30XRr.jpg
Pobierz@damian_co_dalej: a niby dlaczemu? Ustawiasz kątownik względem stołu do jednej szyny, przykręcasz ją tak by była prostopadle a potem jedziesz na szerokość wózkami równo i dokręcasz drugą szynę tak by nie było oporu dodatkowego ani na górze ani na dole. i tyle. nie ma filozofii.
@gozergozer: płytce?
@hrumque: dokładnie tak.
@xXProLiteXx: siniki na Z, endstopy, nakrętki i śruby. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xXProLiteXx: troche na pałę. Sprawdziłem, że obie prowadnice Y są równoległe do bocznych profili, pionowe profile są w tej samej odległości od tyłu bocznych i prostopadłe do nich, profil X ze względu na sposób