Aktywne Wpisy
PatrycjaKaszana +37
Idol wykopków giertych - mdleje przy próbie aresztowania, następnie ucieka z kraju do Włoch. Tak zachowuje się człowiek, który nie zrobił wału na 80 milionów.
W tym samym czasie wykopki spekulują o symulacji choroby, ucieczce z kraju ale Pan Ziobro pseudonim SZEF., pomimo swojego stanu (walki z nowotworem), wychodzi rozmawiać z dziennikarzami.
To są właśnie te detale.
#neuropa #bekazlewactwa #sejm #prawo
W tym samym czasie wykopki spekulują o symulacji choroby, ucieczce z kraju ale Pan Ziobro pseudonim SZEF., pomimo swojego stanu (walki z nowotworem), wychodzi rozmawiać z dziennikarzami.
To są właśnie te detale.
#neuropa #bekazlewactwa #sejm #prawo
źródło: GJoRjRnXEAAft2q (1)
Pobierz
power-weak +76
źródło: temp_file2110064179307237464
Pobierz

tak z ciekawości podliczał ktoś z was ile wydało się na samochód?
zrobię male podsumowanie użytkowania samochodu przez 4 lata
lecimy;
samochód = 4000zł
pierwszy naprawy po kupnie(rozrząd, olej, wszystkie filtry, pierdoły w zawieszeniu) = 900zł
przerejestrowanie = 100zł ( nie pamiętam czy 100zł czy 120zł )
OC na rok + coroczny przegląd 1200*4lata = 4800zł
wymiana przedniej szyby = 700zł
regulacja zaworów = 200zł
spawanie wydechu(2 razy + nowy tłumik) = 500zł
linka ręcznego, hamulce tył i jakieś pierdoły = 500zł
2x prawy przegub = 400zł
olej w skrzyni+wyciek z węża od chłodnicy = 100zł
zblokowany przedni zacisk hamulcowy = 150zł
opony zimowe = 400zł
paliwo = przejechałem jakieś 30tys/km spalanie średnio powiedzmy 8L, średnia cena benzyny 5zeta = 12000zł
inne naprawy o których nie pamiętam + nowe żarówki, odświeżacze płyn do spryskiwaczy, i masa innych gówien = powiedzmy 1000zł
Suma = 24750zł
Co daje nam 1.20zł za każdy przejechany kilometr.
Może nikogo to nie interesuje, ale jak słyszę po znajomych którzy nie maja hajsu zaraz po wypłacie a chcą kupić samochód to trochę mnie skręca... Sam nie zarabiam za dużo ale wiem z czym się wiążę kupno samochodu A jak już ktoś kupi to pózniej wypisuje ze "A tego samochodu nie kupuj bo się psuje" a prawda jest taka ze jak się kupuje staruszka to trzeba będzie go na bieżąco naprawiać.
W sumie to post dla kogoś kto zamierza kupić swój pierwszy samochód, niech wie ile to tak naprawdę kosztuje. Ja swojego naprawiałem na bieżąco i jestem jego pewien ze nie stanie mi gdzieś w połowie drogi.
#motoryzacja #samochody
Tez ostatnio robiłem podsumowanie 3lat użytkowania Corolli E12 i wyszło mi 0,6zl za km.
@opk20: wiesz, że niektórzy nie naprawiają/wymeniają nic w samochodzie? jak coś się #!$%@? i będzie wkurzać to sprzedadzą i kupią następny..
przegub #!$%@?? nikogo to nie interesowałoby xD
wymiana oleju, filtrów i rozrządu? a na co to komu
ogólnie te Twoje naprawy to wielu pseudowłaścicieli pojazdów olewa.. niestety.