#programista200kg Mały update. Zamówiłem katering dietetyczny: Kaloryczność: 1500kcal Okres zamówienia: 4 tygodnie z weekendami (28 dni) Startujemy z 1500, bo czasami nie mam ochoty na zupę lub sałatkę, wiec i tak będzie mniej wchodzić. Jak kogoś interesuje to 1700PLN, nie chodzę do sklepu - jedynie po wodę. Nie zamierzam wrzucać fotek codziennie co jem :)
Szczęścia i zdrowia w Nowym Roku i obserwujcie (lub czrnolisto) #programista200kg - JUŻ 30 OSÓB OBSERWUJE! #chudnijzwykopem dla zasięgów.
@programista200kg: Ja to rozumiem. Mógłbyś wstawić przykładowy dzień jedzenia? Wiem że to słabe porównanie(i zapewne kasa nie jest problemem) ale 1500 kcal dieta bym na miesiąc ogarnął za 250zł bez przygotowania/kupowania oczywiście. Po prostu ciekawi mnie co masz w jadłospisie za tyle kasy
@Estetykatopodstawa: tak, z tym tylko, że wiadomo, o co chodzi - wygoda. Jeżeli kogoś stać, nie ma talentu kulinarnego i nie chce łazić po sklepach, wymyślać dań, stać przy garach po czym to zmywać, to też nie ma się z czego śmiać. Z drugiej strony - idąc tym tokiem myślenia to nikt by niczego nie kupował w Polsce, bo na AliExpress taniej. Powodzenia @programista200kg
@programista200kg: ja mam lepszom diete codziennie tak 3 banany tabliczka goszkiej czekolady kieliszek wódki kubek jagód 6 jajek. zdrowe i tansze niz to gówno
@vomalio: liczę kalorie od 20 lat już. Wiem co ile ma, zawsze zaokrąglam w górę. Jasne, ze nie jestem w stanie ocenić ile ma pizza, czy schabowy z frytkami dokładnie.
@krootki: no widzisz, mam kolegę co #!$%@? ponad 5k kalorii codziennie przez 3 tyg. Do tego niezliczone ilości alko. I tak jak przed wyjazdem ważył 55kg to po powrocie tyle samo ;) - jezioro, gril, chlanie, zła pogoda, zero ruchu praktycznie.
@programista200kg: on ma problem w drugą stronę bo chudy jak patyk wiatr go porwie. Niska kaloryka szybko namawia do podjadania. Staraj się ruszać przynajmniej trochę. Nawet chodzenie po pokoju po kilka minut kilka razy dziennie. Najlepiej weź okres wolny od pracy jak możesz i staraj się być cały czas w ruchu.
@programista200kg: ale waga skoczyła, więc coś było. Sam pracowałem w IT i w R&D. Któregoś dnia rzuciłem to wróciłem do domu rodzinnego, po dwóch tygodniach podjąłem pracę fizyczną oraz ograniczać produkty niezdrowe z dodatkiem cukru. Przez 6 miesięcy pracy fizycznej spędzałem mniej niż 10 godzin tygodniowo przy komputerze, głównie robiąc jakieś małe projekciki lub czytając jakieś artykuły branżowe. Praca przy komputerze w moim przypadku to był duży powód otyłości. Teraz
Kaloryczność: 1500kcal
Okres zamówienia: 4 tygodnie z weekendami (28 dni)
Startujemy z 1500, bo czasami nie mam ochoty na zupę lub sałatkę, wiec i tak będzie mniej wchodzić. Jak kogoś interesuje to 1700PLN, nie chodzę do sklepu - jedynie po wodę. Nie zamierzam wrzucać fotek codziennie co jem :)
Szczęścia i zdrowia w Nowym Roku i obserwujcie (lub czrnolisto) #programista200kg - JUŻ 30 OSÓB OBSERWUJE!
#chudnijzwykopem dla zasięgów.
Wiem że to słabe porównanie(i zapewne kasa nie jest problemem) ale 1500 kcal dieta bym na miesiąc ogarnął za 250zł bez przygotowania/kupowania oczywiście.
Po prostu ciekawi mnie co masz w jadłospisie za tyle kasy
@programista200kg: Nie ma szansy, zeby tak było w dłuższym okresie.
Przy takiej masie 2kkcal to XD
@programista200kg: Bajki piszesz takie, że szok.
Staraj się ruszać przynajmniej trochę. Nawet chodzenie po pokoju po kilka minut kilka razy dziennie.
Najlepiej weź okres wolny od pracy jak możesz i staraj się być cały czas w ruchu.