Wpis z mikrobloga

Mircy z #konin, muszę zrobić #chwalesie. Razem z żonką otworzyliśmy tydzień temu małą cukiernię-kawiarenkę na Niesłuszu (konkretniej ul. Matejki 18B). Nazywa się "Lena Piecze". Mamy robione na miejscu domowe wypieki - ciasta, babeczki, ale też torty na zamówienie i inne słodkości. Można usiąść, zjeść coś słodkiego i wypić pyszną kawę ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeśli ktoś jest z okolicy to zapraszamy (dzisiaj jesteśmy otwarci do 20:00), na hasło "usuń konto" będzie kawa do ciasta gratis ( ͡ ͜ʖ ͡). Poniżej pic rel.

Edit: Skoro kawa za darmo to dodaję tag #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
maver - Mircy z #konin, muszę zrobić #chwalesie. Razem z żonką otworzyliśmy tydzień t...

źródło: comment_OW5JGXaxyLi0lflrVA3Rx3BpVkHfrw6U.jpg

Pobierz
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maver: Konina chyba nie trzeba już depopulowac :p szkoda, ze dopiero teraz zobaczyłem wpis, ale następnym razem jak będę w Koninie to wpadnę spróbować :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@maver: mireczku nie słuchaj znafffców wystroju. Wystrój zależy od lokalizacji i targetu. Najlepszy wystrój to taki, który bogatszych klientów nie zniechęci a biedniejszych nie spłoszy. Taki tzw. złoty środek. Widziałem w życiu mnóstwo lokali (gastronomicznych i handlowych) gdzie ludzie przez drzwi zaglądali i bali się wejść dalej. Potem ratują się jadłospisami na zewnątrz i potykaczami albo cenami na wystawach.
Aha, dużo pierdołek na półkach to dużo skomplikowanego sprzątania :)
  • Odpowiedz
@maver Już nie będę kolejna komentować wystroju. Ale jak wy chcecie z takim ekspresem być kawiarnią? Na automacie? Najpierw trzeba się bylo przejść przez podobne miejsca, dobre kawiarnie i cukiernie, polecane i z porządnym opiniami. Zakładanie lokalu gastro bez wiedzy w tym względzie i braku mądrych i koniecznych inwestycji to rak. Ani to wnętrze nie wygląda, ani taka kawa smakować nie będzie. I kto tam ma przychodzić? Przede wszystkim wiedza i
  • Odpowiedz
@maver: nie słuchaj z tym prl, ładnie wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°) w Koninie byłem chyba raz w życiu XD ale jeśli kiedyś będę przejeżdżać to wpadam
  • Odpowiedz
@otojatutaj: Czemu zakładasz, że nie mamy wiedzy w tym względzie? Żona pracowała w gastronomii kilka lat, a z kuchnią ma do czynienia od zawsze. Kupiliśmy taki a nie inny ekspres, bo kawa nie jest naszym głównym produktem, nie będziemy mieli dedykowanej osoby do parzenia kawy. Mimo to wszyscy, którzy próbowali kawy z tego ekspresu zgodnie twierdzili, że im bardzo smakowała. Pewnie po części dlatego, że ziarnen nie kupiliśmy w Biedronce,
  • Odpowiedz
@maver: Krytyka konstruktywna jest dobra ale tego tutaj nie uswiadczysz.
Ladnie to nawet wyglada i zalezy od lokalnej klienteli czy warto w drozszy wystroj sie pakowac.
Powodzenia!
  • Odpowiedz
@maver No to coś nie widać tego doświadczenia w gastronomii, przynajmniej w wyglądzie lokalu Xd Skoro sam nazwaleś to kawiarnio-cukiernią to jak możesz teraz mówić że kawa to nie wasz główny produkt? Kżdy może być barista, kurs 1 stopnia to parę stowek. A na domowym automacie nigdy nie zaparzy się kawy jak porządna ciśnieniowa astoria i dobrze ustawiony młynek zgodnie z aktualnym ziarnem, które ustala się na podstawie wyglądu espresso. Wiem,
  • Odpowiedz