Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
cześć Mirki

z tej strony różowy pasek lvl 25
jestem w związku (5 lat już stuknęło) z #niebieskipasek lvl 33 - od 6 miesięcy mieszkamy razem na wynajmowanym mieszkaniu i się bardzo sypie, jak wcześniej dużo miłości(przynajmniej tak mi się wydawało) to teraz zauważyłam wszelkie minusy niebieskiego, a największą jest brak poradności życiowej - (ja od skończenia matury nie mieszkam w domu, teraz już po studiach i utrzymuję się sama), jednak niebieski dalej bez pracy(w ciągu ostatniego roku był w pracy szalone 3 miesiące tak to albo sam rezygnuje, albo go zwalniają), prawa jazdy, studiów, bez ambicji na cokolwiek poza praca za minimalne (szuka swego powołania), ale i to mu trudno znaleźć. Jest to mój przyjaciel, mamy sporo wspólnych zainteresowań czy pasji, ale najprostsza przeszkoda życiowa jest dla niego nie do pokonania (wcześniej pokonywała za niego mamusia wszystkie przeszkody życiowe).
Kolejne minusy:
Nigdy nie byłam z nim na wakacjach(zawsze mu coś nie pasowało, a najbardziej wydawanie na to pieniędzy), nigdy nie miałam zorganizowanych urodzin(nawet pączka ze świeczką, prezent dostałam jak powiedziałam mu, że to przykre, że o mnie nie pamięta i to np ręczniki - prezent jak dla dziadków pod choinkę, jakby mnie w ogóle nie znał) - nie mówiąc o jakiś mitycznych rocznicach, Sylwestrach czy Walentynkach.
Wszystkie wyżej wymienione rzeczy zawsze jest tylko obietnica, że to zmieni, że teraz się już postara. Ale z roku na rok dalej jest tak samo.

Chciałabym go wspomóc, ale boję się, że w głębi duszy to już przegrana sprawa.

Tak chciałam się wyżalić, bo już nie mam do kogo.

PS: chodzę na terapie i leczę się od 2 miesięcy, bo aż pojawiła się #depresja i brak nadziei na przyszłość jakąkolwiek
#gorzkiezale #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach