Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Za parę dni będę musiał usunąć ósemkę.
Mam kilka pytań do Mirków/Mirabelek którzy w ostatnim czasie też mieli usuwane.

Bardzo boli usuwanie?
Warto wziąć następny dzień jako wolny w pracy?

Nigdy nie miałem usuwanego zęba więc dlatego pytam.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 14
@AnonimoweMirkoWyznania miałem usuwane dolne urlop na następny dzień to konieczność w moim przypadku bo miałem dosłownie pół twarzy spuchnięte przez tydzień a leki przeciwbólowe jadłem jak cukierki tylko u mnie były położone i trochę pani stomatolog musiała się nagimnastykować żeby je wyrwać
Zawsze sie czuje ból psychiczny, ale polecam Ci sie dobrze najeść przed wizyta. Jak byłem drugi raz i poszedłem z rana jakos bez śniadania i to był kurde błąd, jeszcze tak głodny dawno nie chodziłem przez resztę dnia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania wszystko zależy od tego w jakiej pozycji jest ząb,jak wyglada korzeń. Jak rośnie w miarę równo to lekarz wyrwie i właściwie nie bedzie żadnego problemu. Jeśli jest jakiś mega krzwywy albo przyrośnięty do kości to wtedy może być wielka opuchlizna i ból. Moje ósemki rosną ok, więc się łatwo wyrywa i nie miałem żadnego wielkiego bólu czy opuchlizny. Mam jeszcze jedną trochę krzywą ale jeszcze jej nie ruszyłem, w sryczniu może
@AnonimoweMirkoWyznania: Miałem usuwaną dolną prawą, jak będziesz znieczulony to nic nie poczujesz, chyba że będzie to wyrywanie luksatorem, wtedy to będzie takie barbarzyńskie odczucie i nieprzyjemny dźwięk ślizgającego się dłuta o ząb, ale wciąż- bez bólu. Najgorsze jest utrzymanie skrzepu w czystości, by nie wypadł, ale to tylko przez 2 dni no i ślinienie się po zabiegu. Mnie nic nie bolało, nawet jak znieczulenie puściło pod wieczór. Bierz przepisany antybiotyk i
@AnonimoweMirkoWyznania zależy czy górna czy dolna i czy zatrzymana, czy wyrżnięta, jakie korzenie... Ja miałam dolną zatrzymaną, piłowali mi po kawałku i wyciagali z dziąsła, do tego miała wredne korzenie. Dwa tygodnie byłam spuchnięta, aż mi skóra na twarzy popękała, a czucie w brodzie mi wróciło dopiero po 3 miesiącach () a gdy rwali mi górną to nawet tabletek nie potrzebowałam, ząb zębowi nierówny.