Aktywne Wpisy
Koziom +132
rachuneksumienia +117
Kupiłem 50 metrowe mieszkanie w 2020. Oddane praktycznie na początku 2023.
Targowałem się z deweloperem, pomogli rodzice, pomogła partnerka, która dała połowę i która za swoje wykończyła mieszkanie (ja płacę w zamian czynsz rachunki) zmieniłem pracę, żeby więcej zarabiać - dostałem kredyt. Teraz mamy połowę spłaconą: trochę dzięki nadpłatom z wakajem, a trochę niestety dzięki WIBOR6M który zmusił mnie do zmiany kredytu z 3% na stałe 8,7% :(
Wspólnym wysiłkiem moim, partnerki,
Targowałem się z deweloperem, pomogli rodzice, pomogła partnerka, która dała połowę i która za swoje wykończyła mieszkanie (ja płacę w zamian czynsz rachunki) zmieniłem pracę, żeby więcej zarabiać - dostałem kredyt. Teraz mamy połowę spłaconą: trochę dzięki nadpłatom z wakajem, a trochę niestety dzięki WIBOR6M który zmusił mnie do zmiany kredytu z 3% na stałe 8,7% :(
Wspólnym wysiłkiem moim, partnerki,
Zasady:
1. Głosujemy na filmy, które miały swoją POLSKĄ premierę w 2018 roku, zarówno w kinie, na DVD jak i serwisach VOD.
2. Głosujemy maksymalnie na 3 filmy. Pierwszy dostaje 10 punktów, drugi 5, a trzeci 2.
3. Można uzasadnić swój wybór, znajdzie się to w ogłoszeniu wyników.
4. Plusujemy ten post, by więcej ludzi zobaczyło i wyniki były jak najbardziej miarodajne.
5. Głosowanie trwa do 4 stycznia 2019, ogłoszenie wyników dzień później.
Najlepsze filmy 2016 roku - TUTAJ
Najlepsze filmy 2017 roku - TUTAJ
#film #filmy #kino #wykopwybiera #wykop #netflix #showmax #amazonprime #glosowanie
1. Zimna Wojna
2. Pierwszy człowiek
3. Narodziny gwiazdy
1. Pierwszy Człowiek
2. Zatrzyj ślady
3. Ballada o Busterze Scruggsie
2. Mandy
Komentarz usunięty przez autora
2. Avengers Infinity War
3. Czerwona Jaskółka
1. Zimna wojna
2. Kler
3. Narodziny gwiazdy
2. Deadpool 2
3. Tamte dni, tamte noce / Sicario 2
W tym roku żadnej dziesiątki u mnie nie było ale dużo filmów też nie obejrzałem. Pierwsze miejsce zajmuje "Spiderman Uniwersum", nie chce się tu rozpisywać dlaczego ale myślę, że u wielu osób się znajdzie na podium po jego obejrzeniu bo premiera dopiero była w polskich kinach. Drugie miejsce to świetna kontynuacja która została zrobiona na takim samym poziomie
1. Zimna wojna
2. Trzy billboardy za Ebbing, Missouri
3. Bohemian Rhapsody
Pawlikowski stworzył oskarowego potwora. W momencie głosowania nie wiadomo jeszcze czy dostanie nominację, ale rozmach filmu opowiedziany przez pryzmat najprostszego uczucia - miłości, budzi podziw. Poruszający motyw muzyczny grany przez Luisa Nubiole i pieknie zaspiewany przez Kulig. No i ten czarnobiały obraz 4:3; nic tylko ukroić WZkę i nalać filiżankę czarnej kawy Ekstra Selekt żeby w 200% poczuć klimat
1. Avengers Infiniti war
2. Deadpool 2
3. Aquaman
1. Avengers: Infinity War
2. Trzy bilboardy za Ebbing, Missouri
3. Kler
2. Ciche miejsce
3. Zimna wojna
1 Kler.
2 Narodziny gwiazdy
3 Avengers Infinity War
1.Trzy Billboardy za Ebbing, Missouri.