Aktywne Wpisy

prawy00 +3
Czy warto założyć sobie #mobywatel ?
Chciałbym znać za i przeciw. Jakoś zawsze byłem przeciwnikiem tej usługi, ale z drugiej strony nie noszę dowodu plastikowego ze sobą i byłoby to wygodne. Obawiam się tylko, że państwo może mieć większy dostęp do moich danych (mail, telefon itd.). Co o tym sądzicie?
#bankowosc #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #urzadzajzwykopem #urzadskarbowy #
Chciałbym znać za i przeciw. Jakoś zawsze byłem przeciwnikiem tej usługi, ale z drugiej strony nie noszę dowodu plastikowego ze sobą i byłoby to wygodne. Obawiam się tylko, że państwo może mieć większy dostęp do moich danych (mail, telefon itd.). Co o tym sądzicie?
#bankowosc #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #urzadzajzwykopem #urzadskarbowy #
źródło: b1-k9kpTURBXy9lNGNkNzRjMzA4NDZiOWYwYmY5ZTc1MTkxZTc5ZTJmZC5qcGeSlQMAzMTNGJjNDdWTBc0EsM0CWN4AAaEwAQ
PobierzWarto założyć sobie mobywatel?
- TAK 84.9% (1496)
- NIE 15.1% (266)
aei9077 +157
Dalej róbmy dobrze deweloperom, na pewno się poprawi. A jak się skończą niewolnicy do fabryki smrodu to nasprowadzamy lekarzy i inżynierów.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: Screenshot 2025-02-10 at 08.27.09
Pobierz

Jakiś miesiąc temu poznałam fajnego niebieskiego, impreza, ewidentnie coś zaiskrzyło w obie strony i romansik jak ta lala się zapowiadał. Noooo! Ale żeby nie było zbyt ekstra, włączyła się #logikaniebieskichpaskow .
Minął jeden dzień, drugi, trzeci, tydzień, półtorej - d--a, nic, cisza, nie odzywa się. Myślę, aha czyli powinnam go spisać na straty, bo jeśli nowo poznanemu facetowi zależy na bliższej relacji, to się w ciągu max trzech dni odezwie i nie ma, że praca, nie ma czasu czy coś tam... Całe życie uczyłam się tej prostej prawdy, za każdym yebanym razem działa.
Wiem, że pojechał za granicę ale to oczywiście niczego nie tłumaczy, bo zagranica nie Księżyc.
Wkurzyłam się, nie powiem że nie, trochę też smutłam. Fajne ciacho było i w sumie szkoda, że nic z tego nie będzie. (-‸ლ)
Żeby wyegzorcyzmować go ze swojej głowy, wywaliłam go ze znajomych FB, ciach i nara. Zero gadania i pretensji, choć tak po babsku miałam ochotę. Nie tym razem. Pierdut bana, życie toczy się dalej...
I wczoraj się odezwał. Przyszła koza do woza. Tęskni! (。◕‿‿◕。)
Ha, pamiętajcie Mirabelki, z niebieskimi trzeba krótko. Jak nie pisze i nie dzwoni, nie ma co mu tam jojoczyć bo to i tak nie pomoże, prędzej zaszkodzi bo wyjdzie się na przegrywa w potrzebie. Najlepiej olać gada, zrobić krok do tyłu.
Żadne babskie marudzenie nie wchodzi tak na banię, jak pokazanie że nie wyjemy za nimi do księżyca!
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Jedynym rozsądnym działaniem było