Aktywne Wpisy
dabi +302
taka sytuacja w szkole syna mojej zony, p------e czasy
#heheszki
#heheszki
uncle_freddie +345
FC Kopenhaga 1 - [2] Jagiellonia Białystok; Churlinov w ostatniej akcji meczu
MIRROR 1: https://streamin.one/v/2ed58fb5
MIRROR 2: https://streambug.org/cv/428400
#mecz #golgif #jagiellonia #ligaeuropy
MIRROR 1: https://streamin.one/v/2ed58fb5
MIRROR 2: https://streambug.org/cv/428400
#mecz #golgif #jagiellonia #ligaeuropy
@ciken: Tylko dlatego? No to wystarczy po prostu wiedzieć ile solić, z doświadczenia wiadomo przecież ile rosołu ulegnie redukcji, bo to powtarzalna kwestia jak ktoś ma sprawną kuchenkę.
@BiesONE: teraz zobaczyłem zdjecie. Nie jest metny.
Your Choice Neo.
Ja tam uważam, że wrzucanie wszędzie wzmacniacza smaku tylko i wyłącznie psuje kubki smakowe i człowiek robi się mniej "wrażliwy" na smaki co później wymaga dorzucania więcej i więcej przypraw. Ale to tylko moja głupia teoria, więc... ¯\_(ツ)_/¯
Niczego nie demonizuję, jedynie zauważam, że kostka to po prostu rosół instant i nie smakuje tak samo jak porządny tradycyjny rosołek, szczególnie na dobrym drobiu
@niezwornowazony: Głównie sól i glutaminian sodu. Jak zrozumiesz zatem jakie jest zadanie kostki rosołowej, to zrozumiesz dlaczego wykopki w tym temacie piszą kosmiczne bzdury.
Nie musisz mi mówić jak gotować rosół, bo na tym akurat zjadłem zęby, robiąc parę ładnych lat w różnych formach.
Z artykułu który podlinkowałeś (czytałeś go w ogóle?): "Wbrew rozpowszechnionym opiniom, syntetyczne dodatki do żywności są często bezpieczniejsze w użyciu od tych wyodrębnianych z produktów naturalnych. Łatwiej jest je bowiem oczyścić i kontrolować przebieg ich produkcji. W ciągu roku, przeciętny człowiek z kraju wysoko uprzemysłowionego spożywa ok. 2 kg tych dodatków. Zagrożenia jakie to powoduje są sprawą dyskusyjną. W zasadzie wszystkie dodatki znajdujące się na liście "E" (patrz niżej) są przebadane i uważane za względnie bezpieczne w użyciu, przynajmniej przez wyspecjalizowane instytucje normalizacyjne Unii Europejskiej. "
I