Aktywne Wpisy
Galeria-Widgeta +443
Kaloszak5 +5
Dostałem ofertę pracy 85000 EUR / rok. Obecnie żyję w Szwecji ale skoro praca jest fully remote, policzyłem sobie przenosiny do Polski i ku memu zaskoczeniu, w Polsce zarabiałbym mniej.
Wyliczenia wg online kalkulatorów:
Szwecja:
20155PLN na rękę
Polska:
19546PLN na rękę
co tu się w Polsce #!$%@?ło XD?? Czy lepiej byłoby mi to zrobić na B2B?
#nowylad #podatki #programista15k #ksiegowosc
Wyliczenia wg online kalkulatorów:
Szwecja:
20155PLN na rękę
Polska:
19546PLN na rękę
co tu się w Polsce #!$%@?ło XD?? Czy lepiej byłoby mi to zrobić na B2B?
#nowylad #podatki #programista15k #ksiegowosc
Dotychczas wg mojej umowy miałem nielimitowane rozmowy i smsy do numerów w #uk oraz 16GB internetu 4G.
Zobaczyłem w aplikacji, że mają dostępny pakiet z 2x większą ilością danych, w dodatku 500 min do Europy oraz Spotify premium do końca kontraktu. Jednak cena była o 17f wyższa niż aktualnie płacę.
Postanowiłem napisać do konsultantów na czacie i... ku mojemu zdziwieniu zaoferowali mi wspomniany pakiet o 3f taniej od mojej obecnej stawki. #tylewygrac ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Są sieci gdzie za 20f na kartę można mieć wszystko unlimited (three), generalnie topowe smartfony wraz z pakietami to średnio 50f /mc.
Gdy rok temu przedluzalem umowę, wziąłem note 8 wraz ze wspomnianym wyżej pakietem 16GB neta za 49f miesięcznie.
Od teraz będę płacił 46 ;)
11 funtów miesięcznie = nielimitowane rozmowy i smsy i 4GB. Normalnie to by chyba kilka funtów więcej kosztowało ale tutaj negocjowanie cen po zakończeniu kontraktu to normalka.