Wpis z mikrobloga

• 0
@Khor666 miałem kiedyś z kinder niespodzianki pełną kolekcję takich 4 ale chyba oddałem siostrzeńcowi. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wiadomo że nie taka jakość i wielkość ale i tak żałuję.
  • Odpowiedz
@Khor666 bardzo fajne hobby. Kiedyś zbierałem znaczki pocztowe i karty telefoniczne. Lubiłem sobie siadać, segregować je, oglądać, a Ty jak się napawasz swoją kolekcją? Rozumiem, że reakcje męskie są zazwyczaj typu "woooooo", a jak reagują kobiety? Nie nabijają się, że to dziecinne?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Can_I_help_you oczywiście. Biorę model na biurko, tu sobie otwieram, oglądam, robię fotki, wyobrażam sobie prawdziwy w moim garażu itp. Strasznie mnie to motywuje do osiągnięcia wolności finansowej i pracy we własnej firmie. Niby taka mała rzecz, a jednak. Kto by nie chciał mieć Challengera R/T z 1970 roku? Albo w drugą stronę np. Merkurego Montclair'a czy Mercedesa W108.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Can_I_help_you co do kobiet to nie wiem. Moje siostry i matka uważają że to jest fajne i podobają im się te fury. Moja narzeczona była sceptyczna (pewno dalej jest) ale tylko że względu że dla niej 200 czy 300 zł za takie "autko" to dużo. Na szczęście nie jej decydować o moim budżecie na "pierdoły".
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@botak1 Fajny pomysł! Tylko kwestia zrobienia dobrych zdjęć. Nie wiem czy można wrzucić parę fot w mirkoblogu? Muszę to ogarnąć. Skupiłbym się na historii danego samochodu, smaczkach, rozwiązaniach i nawiązaniach. Niektórych modeli mam kilka tych samych tylko inne kolory :)
  • Odpowiedz
@Can_I_help_you oczywiście. Biorę model na biurko, tu sobie otwieram, oglądam, robię fotki, wyobrażam sobie prawdziwy w moim garażu itp. Strasznie mnie to motywuje do osiągnięcia wolności finansowej i pracy we własnej firmie. Niby taka mała rzecz, a jednak. Kto by nie chciał mieć Challengera R/T z 1970 roku? Albo w drugą stronę np. Merkurego Montclair'a czy Mercedesa W108.

Szanuję Twoje hobby, bo rozumiem czym jest kolekcjonerstwo, ale co do ostatniego zdania,
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Can_I_help_you rozumiem :). To nie jest moje jedyne hobby. Jeszcze jeżdżę na nartach (kiedyś zawodnicze narciarstwo alpejskie), trenuje siłowo, pływam, czytam książki, gram w gry komputerowe od 20 lat, restauracje zabytkowe pojazdy, posiadam kilka zabytkowych samochodów, biorę udział w zlotach i rajdach. No i oczywiście firma.
Niektórzy traktują samochody jako środki transportu a ja traktuje jak członków rodziny. Te w 1:1 i w 1:18. ♡
  • Odpowiedz