Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mroz3: pytaj mnie, a ja Ciebie. Nie chcę walić stereotypami, bo nie uważam żeby taki był każdy, ale może to kwestia braku szkoły i innych perspektyw? Będzie miał wystarczająco IQ na zrobienie prawka i to wystarczy. A to, że poza egzaminem jeżdżą i zachowują się jak bezmózgie małpy to już inna sprawa.
  • Odpowiedz
to już w gestii pracodawcy załatwić mu taką możliwość. Rozumiem, że jest to utrudnienie, ale w żadnym wypadku nie powinno to być usprawiedliwieniem, bo nadal nie jest to czynność niewykonalna.

@night_witch95: Jeśli ciężarówka rusza z terenu bazy to tak, pracodawca powinien taką instalację stworzyć (i wiele firm to robi). Co jednak mają kierowcy zrobić, jak parkują na parkingu koło stacji benzynowej, gdzie instalacji do czyszczenia dachu nie ma?
  • Odpowiedz
  • 0
@mroznykasztan: nie jestem kierowcą tira więc nie wiem dokładnie jakie mają opcje. Ale na pewno są specjalne plandeki które można podnieść/zsunąć itp. Nie chce mi się szukać już teraz informacji, ale mogę się założyć, że sporo opcji by się znalazło.
  • Odpowiedz
@night_witch95 mój kumpel został w szczerym polu z #!$%@?ą przednią szybą przez lód z naczepy właśnie.
Nawet nie mógł pozwać gościa, bo uciekł zanim kumpel zatrzymał się i wyszedł z auta.

Tego typu kierowców #!$%@?ć prądem.
  • Odpowiedz
  • 8
@mroznykasztan: Nie masz racji. Raz, że nikt nie zmusza nikogo do takiej pracy, dwa, że tak jak pisałam to problem pracodawcy i kierowcy. I to już ustaliliśmy, że opcje są. Rampy, podnoszone dachy, plandeki itp. Jeżeli kierowca daje się ruchać i pracuje ze sprzętem, który uniemożliwia mu prawidłowe wykonanie pracy, w dodatku narusza tym przepisy prawne, to czyja to wina? Nie neguję tego, że u nas jak zwykle sprawy techniczne leżą,
  • Odpowiedz
Gdyby faktycznie były takie opcje - to tak, można by wymagać tego od kierowców.

@mroznykasztan: A nie można wzmagać od kierowców, żeby zawalczyli o takie opcje?

Zresztą co to za tłumaczenie? Jakbym nie miał opcji bezpiecznego przewiezienia niewybuchu w postaci specjalistycznego pojazdu, to mogę sobie #!$%@?ąć bombę na tylne siedzenie Honkera i jechać tak między ludzi?
  • Odpowiedz