Wpis z mikrobloga

Szkoda, że nie urodziłam się w jakiejś patologicznej rodzinie, wtedy mogłabym bez wyrzutów sumienia z-----ć, a takto zawodzę zajebistych rodziców, gdyby nie oni - już by mnie tu nie było.. nie chcę im sprawiać przykrości, nie zasługują na to.
Zależy im abym starała się w szkole, ale ja już na niczym nie potrafię się skupić bo w głowie jest jakaś burza, walka, wszystko k---a. Boję się ludzi, a co za tym idzie - chodzić do szkoły. Często łapie mnie paraliżujący strach/panika, zupełnie bez powodu (np podczas spokojnego czytania książki).
Mam wrażenie, że emocje też mnie opuściły, czuję jedynie zmęczenie, przygnębienie
Dodatkowo odezwała się dawna anoreksja, z którą myślałam, że się pożegnałam i też to nie pomaga.
Sypie się wszystko
W sumie to tylko chciałam się gdzieś wyżalić aby się uspokoić

Dziękuję
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@FalkyFox: dobre jest to że masz świadomość problemów. teraz tylko je zacznij poprawiać. może to brzmi glupio, ale świadomość problemu jest bardzo ważna.
  • Odpowiedz
  • 6
@FalkyFox: biorąc pod uwagę twój mlody wiek (chodzenie do szkoły) emocję są po części powodowane burzliwą gospodarka hormonalna. Chodzi mi o to że później będzie lepiej/łatwiej
  • Odpowiedz
@mophk: ano, chciałabym aby rzeczywiście podjęte przeze mnie działania jakoś pomogły, mam duże nadzieje, a z drugiej strony - ten stan trwa tka długo, że trudno mi sobie wyobrazić przyjście "lepszego czasu", ale się staram
Dziękuję
@sudokor: oby tak było
  • Odpowiedz
  • 0
@FalkyFox: możemy pogadać na pw o tym, chociaż nie zmuszam bo chyba każdy może napisać coś w stylu "było ze mną źle ale jakoś poszlo"
  • Odpowiedz
@FalkyFox kruci ludzie chodźcie do psychiatrów i bierzcie psychotropy a nie tylko płaczecie. Po to te leki wymyślili żeby wyciszały mózg i dało się funkcjonować. Mów rodzicom o wszystkich swoich problemach w głowie skoro są zajebiści, chodź do psychiatry na terapie. Jest masa super możliwości a nie siedzenie o 2 w nocy na mirko. Jak nie możesz spać to k---a idź połóż się z rodzicami w łóżku i się do nich
  • Odpowiedz