Aktywne Wpisy

Karacol +1235
Kiedyś byłem na dniu próbnym w Januszeksie, typ co się mną zajmował ciągle wołał na mnie młody a przedstawiłem mu się już dwa razy, zaczęło mnie to irytować więc postanowiłem na niego mówić stary.
On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał
On się oburzył i mówi, że nie mam dla niego szacunku, ja mu powodzialem, że mam taki sam jak on do mnie, coś zaczął mi gadać, że na szacunek trzeba sobie zasłużyć, to mu odpowiedziałem by się starał

WielkiNos +589

Wiec plan jest taki, chciałbym zrobić aplikację która będzie w pewnym sensie aplikacją to do, chociaż nie wiem czy to odpowiednia nazwa dla niej.
Przedstawię Wam mniej więcej zarys tego o co mi chodzi.
Mam dwie bazy, jedna to klientów a druga produktów. Powiedzmy, ze jestem u klienta A, więc wybieram sobie go z bazy i dodaje do niego produkty
Z poszukiwaniami chodzi mi czego szukać w dokumentacji lub jaki tutorial sprawdzić lub zrobić żeby mieć jakaś podstawię na której mógłbym dalej działać.
- piszesz, że dwie bazy danych, a mi to wygląda na jedną bazę z dwiema tabelami - klientów i produktów
- co do technologii, to masz pełen wybór np. Firebase i tam masz bazę danych, albo CoreData + synchronizacja w iCloud, a jak chcesz lokalnie to FMDB + SQLite. Bazę SQLite możesz normalnie edytować bez użycia Xcode, w sumie
No wiec spróbuje z Firebase i zobaczymy co z tego wyjdzie lub nie.
pod search Firebaseto Ci wyświetli co jest dostępne. To powinno być w tutkach dostępnych z dashboardu Firebase, ale piszę Ci to tutaj żeby Ci nie przyszło do