Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +241
U mnie w domu się zawsze jadło majonez Winiary i myślałem, że ludzie sobie robią jaja z tym, że Kielecki smakuje jak ocet, lub przynajmniej przesadzają, bo gdzie bym nie jadł jakiegoś majonezu poza domem w burgerach czy w sałatkach to zawsze smakował tak samo. Pierwszy raz zjadłem kielecki jakoś rok temu i muszę przyznać, że ludzie nie przesadzają ani trochę xD
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można
To gówno smakuje i #!$%@? octem. Nie wiem jak można

erebeuzet +40
Rozowa robi dzis imprezę urodzinową dla kolezanek. Ja ide z dziecmi w #!$%@? na noc. Jako alkoholikowi po odstawieniu widok ten spowodował u mnie mdłości.
#!$%@? jak ja moglem lac w siebie to ochydne gowno?
#alkoholizm
#!$%@? jak ja moglem lac w siebie to ochydne gowno?
#alkoholizm

Dzień 00 (miał być 1, ale większość dnia przechorowałem i dlatego start przesuwam na jutro)
CZYM JEST WYGRYW?
- poradzić sobie z nerwicą. Miewam też epizody depresyjne, ale na pewno nie są tak demotywujące jak nerwica natręctw. Jeżeli sobie z nią poradzę, będę na tyle szczęśliwy, że depresja będzie mogła mnie cmoknąć.
- zadbać o zdrowie, poprawić kondycję, ogarnąć aparycję
- wrócić do swoich zainteresowań, zarówno tych typowo konsumpcyjnych, jak i tych bardziej kreatywnych, próbować nowych rzeczy
- poznawać nowych ludzi, miło byłoby znaleźć dla siebie jakiś sympatyczny różowy pasek, zamordować nieśmiałość bez cienia litości
- znaleźć jakąś znośną pracę, postarać się założyć coś własnego. Na dłuższą metę nie jestem kompatybilny z polskim rynkiem pracy.
- wyćwiczyć systematyczność, odzyskać motywację do działania
OD CZEGO ZACZNĘ?
1. Muszę wyregulować swój zegar biologiczny, kłaść się i wstawać o normalnych porach, bo depresja i zbyt długie bezrobocie sprawiły, że jest z tym bardzo źle.
2. Muszę bardziej przejmować się tym co jem, zacznę od notowania co, ile i kiedy, później będziem to analizować, a może nawet liczyć kalorie.
3. Wybrać sobie jakąś konstruktywną aktywność, która będzie mi zajmować czas, żebym mógł sobie też śledzić postępy we wpisach. Może wybrać jakąś popkulturę do konsumpcji.
4. Ćwiczyć systematyczność poprzez pisanie na Wykopie, postaram się postować jakieś cykle, zobaczymy.
5. Przygotowywać się do częstszego wychodzenia z domu, zrobić sobie listę rzeczy, które chciałbym zrobić i miejsc, które chciałbym zobaczyć. Takich, żebym się tym jarał i mnie to motywowało.
6. Sprawdzić jakie ćwiczenia można uprawiać w domu, przygotować sobie plan, określić od jakich zacznę i w jakiej częstotliwości.
To zadania na jutro, postaram sobie we wpisach takie wyznaczać, tylko może w mniej rozwlekłej formie, bo będzie co pisać i tak. Też fajnie będzie sobie zaznaczyć ile się udało z nich zrealizować.
#przegryw #nerwica #depresja #wychodzimyzprzegrywu #preclawygrywy