Wpis z mikrobloga

Zainspirowany jednym z wpisów na temat wzrostu u #niebieskipasek i dzięki temu zapewnienia bezpieczeństwa kobiecie..

Pytanie do #rozowypasek z ciekawości.

Uznajemy że przykłady nie są ani przystojne ani brzydkie, bo jest to pojęcie względne - po prostu się wam podobają.

Mając do wyboru faceta X - z pasji trenuje sztuki walki, zna elementy samoobrony etc. itp ale jest niższy od was różowe o 5-8, lub mniej cm.

A mając do wyboru faceta Y - nie trenuje nic. Normalny gościu. Nawet się nigdy nie bił a w sytuacji zagrożenia, poddaję się lub kieruje się ucieczka, co najwyżej krzyczy o pomoc, ale jest wyższy od was o 10-15 lub więcej cm.

Kogo wybieracie?
Nie chce mi się logować na kompa dla ankiety, więc różowe chętne do odpowiedzi, niech napiszą X albo Y i ewentualny komentarz.

Tagi dla zasiegu
#tinder #badoo #rozowepaski #niebieskiepaski #podrywajzwykopem #ankieta #fotkapl #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChuckFasola: no ale żaden facet gdyby był największa p---ą w sytuacji zagrożenia bedzie "krzyczał"
w końcu organizm będzie się domagał przetrwania i zacznie się bić

kto to w ogóle p---a? ten kto nie umie się bić to p---a z automatu?
  • Odpowiedz
@ChuckFasola: chodzi o poczucie bezpieczenstwa, a nie bezpieczenstwo samo w sobie.
To tak samo jak Ty wybierzesz szupla laske zamiast otylej.
Na poczatku interakcji nie kierujesz sie logika tylko schematami/stereotypami ktore masz w glowie i to one oceniaja jaki jestes.
  • Odpowiedz
  • 0
@dleifteh

Pisałem to już w poprzednich komentarzach.
Mam prawie 30 lat i między dochodzeniem do aktualnej sytuacji zawodowej i stabilności finansowej, dosyć długi okres imprezowego stylu życia (duże miasto, duża liczba znajomych) i podczas tego okresu, byłem świadkiem sytuacji gdzie 2 metrowy kaban uciekał przed małym karakanem a gdzie koleś niższy ode mnie (a mam 175 cm wzrostu) sprowadzał do parteru kolesi którzy powinni go polzyć 2 sekundy.

Na podstawie tych doświadczeń i tego
  • Odpowiedz
  • 0
@Seractil12

@ChuckFasola: chodzi o poczucie bezpieczenstwa, a nie bezpieczenstwo samo w sobie.

To tak samo jak Ty wybierzesz szupla laske zamiast otylej.
Na poczatku interakcji nie kierujesz sie logika tylko schematami/stereotypami ktore masz w glowie i to one oceniaja
  • Odpowiedz
@ChuckFasola: Y
Wolę jednak zagrożenie życia(które może się pojawić, a może nie, jak się po nocach upitym nie kręci po mieście to szanse na bójkę są mniejsze) niż codzienne patrzenie na kogoś niższego 5-8 cm
  • Odpowiedz
@ChuckFasola: U mnie na przykład było tak, że kiedyś walnąłem gościa w głowę i mało brakowało, a bym go uszkodził/zabił. Na szczęście były to czasy, że tak powiem "młodości", więc jego rodzice się o tym nie dowiedzieli. Od tamtego czasu się nie bije w ogóle. Nigdy nie wiesz do czego ktoś jest zdolny. Możesz sobie oceniać znajomych po wyglądzie, ale jak przyjdzie co do czego to możesz się nieźle zdziwić.
  • Odpowiedz