Wpis z mikrobloga

Jakiego języka warto się teraz nauczyć, żeby za +-2 lata znaleźć fajną robotę (koniec techbazy, wyprowadzka do dużego miasta). Myślę nad JS (umiem całkiem nieźle into HTML i CSS), Javą lub C#. C++ się uczę w szkole + próbowałem coś samemu, ale to kompletnie nie dla mnie. Zapał do pracy mam dość duży, po prostu nie wiem czego się złapać :D
#programowanie #javascript #java
  • 48
  • Odpowiedz
@uytx: Na androida nowe apki powoli zaczyna się pisać w Kotlinie. Na iOS przeważnie nowe rzeczy pisze się w Swift. Aplikacje mobilne można również pisać za pomocą Javascript za pomocą React native ale to śliski temat. Jak nauczysz się Javy to raczej każdy z nowszych języków nie będzie sprawiać żadnych trudności z nauczeniem się
  • Odpowiedz
@etc_daemon: u mnie to też spora zasługa gównonauczyciela, który jedynie czego powienien uczyć to jak sprytnie przepisywać zadania z internetu i dawać #!$%@?ście trudne zadania na sprawdzianach. Kilka osób udupione, a nie umiemy nic. Za to od witryn mam młodego ziomka, dopiero co po studiach który nie ma zamkniętej głowy i potrafi uczyć
  • Odpowiedz
@rekoj: Jak znajdę jakieś foto to podeśle. #!$%@?ście trudne dla nas, bo to co mamy na lekcji, a to co mamy na sprawdzianach to dwa inne światy
  • Odpowiedz
@etc_daemon: 2k xD? Ludzie skąd wy takie stawki bierzecie, więcej płacą studentom na stażu za siedzenie na dupie i nic nie robienie. Na start w dużych miastach wszyscy dają 3,5 k netto. Po pół roku 5k można bez problemu dostać
  • Odpowiedz