Wpis z mikrobloga

Miry #problem pacjent #pralka #electrolux błąd E02 pokazuje się gdy dochodzi do momentu kręcenia bębna, wcześniej tak jak być powinno pobiera wodę przełącza na grzanie wody i gdy dochodzi do momentu kręcenia bębna wywala błąd, ile może kosztować naprawa i czy da się to samemu zrobić?
aleszczerze - Miry #problem pacjent #pralka #electrolux błąd E02 pokazuje się gdy doc...

źródło: comment_WGENcWrVB8oYs8HUC0eNjq8PPe7GwaUi.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@sledz w instrukcji pisze przy tym błędzie żeby skontaktować się z serwisem nic więcej, filtry sprawdzone wszystkie przewody, styki sprawdzone, dodam że przy ostatnim robieniu prania wywalało korki w mieszkaniu później pokazywał się już ten błąd
  • Odpowiedz
@aleszczerze: E02 – pokrywa nie jest zablokowana przed otwarciem.
B³¹d jest sygnalizowany, gdy po up³ywie 10 minut na wejœciu
P7.2 elektronicznego systemu sterowania nie pojawi siê
jakiekolwiek napiêcie (sterowanie P7.2 - N1 = 230V). Przyczyny:
- nieprawid³owo zamkniêta pokrywa,
- uszkodzenie elementu blokuj¹cego lub jego
  • Odpowiedz
@aleszczerze: nie wiem jaki model tego elektroluxa - nie wiem ile zamek może kosztować.
Przyznam nie wiem, ale zazwyczaj to jest kwestia zdemontować stary podpiąc nowy.
  • Odpowiedz
  • 1
@sledz a nie powinno być tak że jeśli ten zamek się nie zamyka lub nie daje syg to pralka nie powinna nawet wystartować?? Bo jeżeli jest błąd to nie powinno pobrać wody a później grzać wody... A to wywala błąd przed momentem zakręcenia bębna
  • Odpowiedz
  • 0
@aleszczerze tez o tym później myślałem, i jest ta tabela błędów w linku którym podałem i to mogło być wskazywać na coś z obrotami rewersyjnymi.
  • Odpowiedz
@aleszczerze: triak rygla, silnik lub wiązka silnika. Tak mówią interenty, Jak wyłącza ci bezpieczniki to sprawdz czy nie masz przypadkiem napięcia na obudowę pralki, grzałkę też możesz sprawdzić - wymienić.
  • Odpowiedz