Aktywne Wpisy

Grooveer +11
Ktoś mi napisał, że Rosja może poświęcić 8 mln swoich ludzi do wojny na Ukrainie. Jeśli założyłymy, że Rosja traci faktycznie tysiąc ludzi dziennie to miesięcznie daje to 30 tys. a rocznie 360 tys. 8 mln podzielić przez 360 tys. daje 22 lata wojny. Ciekawe czy UA będzie miała ludzi by bronić się tyle lat?
#wojna #ukraina
#wojna #ukraina

Bobito +167

Potrzebuje bezpiecznie wykasowac dane z dyskow chodzacego serwera, zdalnie.
Jest to w ogole wykonalne? Kombinuje w tym momencie z chrootowaniem sie do ramdisku z wgranymi odpowiednimi programami. Dobrze kombinuje? Przekombinowuje?
Ja bym sobie postawił wirtualkę i potestował jak działa na nią polecenie
shredz różnymi parametrami@archuser: Nie no, upośledzenie to nie powód do wstydu - cała moderacja taka jest ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Ciekawe co by było jakbyś wpisał polecenie dd (z czymś) i by nadpisało dysk. W teorii nie przerwałoby działania (tak zakładam) bo byłoby w RAMie
@fervi: wlasnie dlatego pisalem o bezpiecznym wykasowaniu danych. Jednorazowe przejechanie dd jest srednio bezpieczne a pozniej dostaje kernel panic.
@Jojne_Zimmerman: shred z tego co wiem, rowniez nie dziala za dobrze na "zywym systemie", wiec dopiero z chroota z ramdisku powinien zadzialac. Wlasnie to planuje. Tylko zastanawiam sie, czy nie ma czegos prostszego, co przeoczylem.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora