Aktywne Wpisy

lormont 0
Gdzie w Polsce mieszkać, żeby nie było ryzyka powodziowego?
#powodz
#powodz

Nokimochishii +181
Wygląda to fatalnie. Przelewa się jak jak Niagara jakaś...
#powodz
#powodz

Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
Takim tytułem przyciągnął mnie pewien artykuł i wygląda to następująco:
informatyka - 42 759
zarządzanie - 27 086
psychologia - 22 280
ekonomia - 18 773
prawo - 17 125
finanse i rachunkowość - 16 138
automatyka i robotyka - 15 686
budownictwo - 12 756
pedagogika - 12 190
logistyka - 11 863
Statystyki wyglądają podobnie już od kilku lat i dlaczego rynek wciąż sie nie przesycił ludźmi z doświadczeniem? Dopiero powstanie bootcampów zapchało rynek juniorski. Jednak liczba studiujących IT wzrasta i można jakoś obliczyć, kiedy nastąpi upadek rynku IT w tym kraju? Bo to, że skończymy jak Indie jest już pewne i nawet ludzie z doświadczeniem będą konkurować z przebranżowionym Błażejem który wcześniej układał pudełka z farbą z Castoramie ale teraz kocha programować za 1500zł netto w Warszawie.
#programowanie #pracbaza #studbaza #pracait #naukaprogramowania #informatyka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
Kluczem do tego nie jest Ilu zaczyna a ilu kończy. Są uczelnie gdzie na 100 punktów max aby się dostać trzeba mieć 18 a to jest zdana matura na 30% ze wszystkiego. Może 1/2 skończy inżyniera a 1/3 znajdzie prace w zawodzie
Właśnie dlatego bo większość odpada na matmie lub nie nadaje się
Juniorzy obecnie licytują się kto zacznie pracować za mniej, co doprowadziło do totalnej degradacji rynku juniorskiego nawet w wielkich
To było oczywiste, że bańka pęknie. To było zbyt różowe, żeby w kraju gdzie większość ludzi pracuje za 2-3k na miesiąc utrzymać taką branżę bez osób chętnych do zabrania ciastka z tego stołu.
Stało się to, co musiało
@Turboknot: Bańka pęknie jak seniorom się pensja posypie a nie wannabe programistom. O czym Ty gadasz człowieku.
@Turboknot: No to jak wszędzie.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_9a1aF4HTHV7Sx2bHVclHPKe1hKIY31Qi.jpg
PobierzFakt dużo trudniej się wybić i zarobki na start są niższe niż wtedy, kiedy ja zaczynałem, ale jak chcesz to dojdziesz do 15k tylko nie w 5 lat, a w 8.
@yggdrasil: Da się spokojnie dojść i w te 5 lat. Wszystko zależy od człowieka i technologii.
nie chodzi tylko o