Dwa dni temu wróciłem z kolejnej wyprawy i miałem już nigdzie nie lecieć, ale jednak nie wykazałem się asertywnością i gdy pojawiła się okazja, żeby pospacerować 2 dni po Malcie za jedyne 100 zł, znów uległem. Co ciekawe, po raz pierwszy kupiłem tak tanie bilety raptem 3 dni przed wyjazdem. Ale co mi tam. Więcej już raczej w tym roku nie będzie. Wrzucam plan podróży (było jeszcze trochę autkiem, pociagami czy autobusami, ale nic wielkiego) za ostatnie 12 m-cy do oceny. To był podróżniczo dobry rok - 3 razy w Azji i wiele mniejszych. #podroze #podrozujzwykopem #podrozujbezwykopu #azja
@janpaczulski: Czlowieku, przesledz daty. Tam sa ze dwa dluzsze urlopy, poza tyl weekendy i swieta. Gdzie on latal, po Europie glownie, do Bratyslawy xD
@RatKing: Są 4 okołodwutygodniowe wyjazdy 1 Tajlandia/Malezja/Chiny
@MojaKlawaPiszeCoChce: Nic zlego, ale chwalic sie tym? Moze zrobisz wrazenie na jakims fizolu, co raz do roku jezdzi do Darlowa nad morze...
@RatKing: jeszcze raz bo chyba nie zauwazyłes. Izrael, Tajlandia, Chiny, Malezja, Islandia, Kazachstan, Kirgistan, ZEA. Indonezja, Singapur. Pominąłem normalne europejskie miejsca, do których dolecimy w 90 minut. Jak dla mnie całkiem przyzwoite osiągnięcie, ale jak pisałem, w przyszłym roku zasuwam na biegun południowy i na księżyc,
@Clefairy: Ale o czym dokładnie piszesz? Tam sa 4 dwutygodniowe wyjazdy. Co miałbym robić dłużej niż 3 dni w Bratysławie np albo dłużej niż 3 w Kijowie?
@MojaKlawaPiszeCoChce: pracujesz zdalnie? U mnie zawsze problem to wolne w pracy :/
@wyindywidualizowana_blond_multipla: Tak też można powiedzieć, chociaż w przerwach pomiędzy wyjazdami zasuwam normalnie. Czasem i po 12h się zdarza, zeby wystarczyło :)
@MojaKlawaPiszeCoChce: nie przyjrzałem się dokładnie, ale na dole po azji między 26, a 28 lutego latałeś 4 razy.
@Clefairy: No nie 4 a 3 akurat. Już to wyjaśniałem czemu: To było celowe jak najbardziej, żeby zobaczyć Pekin i Mur Chiński. Do Chin jest wiza, która kosztuje ze 300 zł. Dla dwóch osób jest 600 zł a to już boli mocno. Jednak gdy przylatujesz do Chin na przesiadkę (należy
estes turysta, a nie podroznikiem. Mur chinski, check, lecimy dalej 17 godzin zachekowac plaze w Tajlandii, check, o pinc zloty na bilety do Bratyslawy, lecimy po magnes na lodowke, check. Taka pseudopasja.
@RatKing: Jak zwał tak zwał. W niektórych miejscach jestem krótko, w niektórych dłużej. Mur chiński akurat to właśnie miejsce na kilka godzin, bo co tam robić dłużej. Bilety do Bratysławy kosztowały 78 zł a nie pinc. Magnesów nie
@MojaKlawaPiszeCoChce: Wiekszosc z tych miejsc nie widziales dluzej niz chwile. Inco z tego? Zrobiles pare fot i tyle z tej wyprawy. Jestes zwyklymnturysta w trampkach, to nienpodrozowanie.
Pisze to, zebys sobie wbil do glowy, ze nie zrobisz tymi gownowyprawami wrazenia na kims, kto tez lata. No ale ja nie latak za pinc zloty, siedembascie razy w roku.
@MojaKlawaPiszeCoChce: ale Ci smęcą o wypadach na 2 dni gdzieś... sam tak uwielbiam, jak trafi mi się gdzieś tani bilet, zeszły tydzień skoczyłem tak do Walencji. Pewnie, że w 2 dni nie zobaczy się wiele, ale równie dobrze mógłbym w domu na kanapie siedzieć i wcinać bułkę z szynką, a mogę siedzieć na słońcu w Walencji i wcinać bocadillo z jamon iberico ;) Zamiast leżeć i gapić się w sufit
@MojaKlawaPiszeCoChce: napisz coś o wyżywieniu jak to wyglądało, w jakich miejscach(typu restauracja,street food i inne) się stołowałeś, gdzie było dobre jedzenie, a gdzie kiepskie
Jak sobie radzisz z urlopem i różową? (pisałes coś o kosztach na 2 osoby?) U mnie jest masakra, bo sam moge spać na lotnisku i bookować bilety na 3 dni wprzód, ale różowa musi planować na miesiące wprzód i nawet całe mieszkanie w AirBnB jej zbytnio nie lezy.
@RatKing: Są 4 okołodwutygodniowe wyjazdy
1 Tajlandia/Malezja/Chiny
@tadocrostu: Mam to zapisane, chociaż rubryka jest obcięta na tym zrzucie. Zaraz popaczę
Co można zobaczyć przez niecałe 2 dni w każdym kraju? Zazwyczaj tylko główne miasto i to w biegu.
@RatKing: jeszcze raz bo chyba nie zauwazyłes. Izrael, Tajlandia, Chiny, Malezja, Islandia, Kazachstan, Kirgistan, ZEA. Indonezja, Singapur. Pominąłem normalne europejskie miejsca, do których dolecimy w 90 minut. Jak dla mnie całkiem przyzwoite osiągnięcie, ale jak pisałem, w przyszłym roku zasuwam na biegun południowy i na księżyc,
@Clefairy: Ale o czym dokładnie piszesz? Tam sa 4 dwutygodniowe wyjazdy. Co miałbym robić dłużej niż 3 dni w Bratysławie np albo dłużej niż 3 w Kijowie?
@wyindywidualizowana_blond_multipla: Tak też można powiedzieć, chociaż w przerwach pomiędzy wyjazdami zasuwam normalnie. Czasem i po 12h się zdarza, zeby wystarczyło :)
Chyba więcej czasu spędziłeś w samolocie niż na zwiedzaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Clefairy: No nie 4 a 3 akurat. Już to wyjaśniałem czemu: To było celowe jak najbardziej, żeby zobaczyć Pekin i Mur Chiński. Do Chin jest wiza, która kosztuje ze 300 zł. Dla dwóch osób jest 600 zł a to już boli mocno. Jednak gdy przylatujesz do Chin na przesiadkę (należy
@tadocrostu: Wyszło mi 6100 zł. Tylko za wyszczególnione na liście bilety lotnicze.
@RatKing: Jak zwał tak zwał. W niektórych miejscach jestem krótko, w niektórych dłużej. Mur chiński akurat to właśnie miejsce na kilka godzin, bo co tam robić dłużej. Bilety do Bratysławy kosztowały 78 zł a nie pinc. Magnesów nie
Pisze to, zebys sobie wbil do glowy, ze nie zrobisz tymi gownowyprawami wrazenia na kims, kto tez lata. No ale ja nie latak za pinc zloty, siedembascie razy w roku.
Komentarz usunięty przez autora