Wpis z mikrobloga

Jak w tym kraju ma być dobrze i młodzi lekarze mają zostawać w kraju jak dzieją się takie rzeczy jak na poniższym zdjęciu? Lekarz po 6 latach specjalizacji dostaje umowę prawie 2x mniejszą niż będąc rezydentem (po niedawno wywalczonych podwyżkach i bonie lojalnościowym). Dalej jesteśmy fabryka lekarzy dla krajów zachodnich. Umowa oczywiście niepodpisana, torby spakowane. Stonoga.jpg
#medycyna #polska #neuropa #4konserwy
su1ik - Jak w tym kraju ma być dobrze i młodzi lekarze mają zostawać w kraju jak dzie...

źródło: comment_eU3rVAxRWv4caTnsRb3V8Bp9qnrW8vql.jpg

Pobierz
  • 354
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Suck_My_Duck: Jakim zachodzie xDD Mówisz o Szkocji? Niemczech? Francji? Austrii? Włoszech? Hiszpanii? Szwecji? Danii?

Co to jest #!$%@? specka?

Póki co dostajesz -10 do wiarygodności za mityczny "zachód". Masz jeszcze drugą szansę. Wykorzystaj ją dobrze.
  • Odpowiedz
@Strahl: rozumiem, że zderzenie z rzeczywistością może być bolesne, ale przecież doskonale wiedziałeś ile zarabia się w tym zawodzie na początku kariery, więc przestań publicznie się użalać jak to bardzo wasza profesja jest pokrzywdzona.
Trzeba było studiować za Odrą. Otworzyłbyś praktykę na pięknej niemieckiej wsi i nie musiałbyś płakać teraz na wykopie, że ci tak mało płacą.
  • Odpowiedz
@su1ik: szanuje, byku. #!$%@? ten kraj. nasze spoleczenstwo zasluguje na to. sami do tego doprowadzilismy, ze lekarz zarabia mniej od klaczy rozplodowych, nierobow i gornikow, do ktorych doplacamy miliardy.

#!$%@? #!$%@? JEEEEEEEEBAAAAAAAAC
  • Odpowiedz
@su1ik: napisałem, że przeoczyłem, a nie że się pogubiłem. I co ma wspólnego system kształcenia kadr medycznych z oczekiwaniami zarobkowymi lekarzy na samym początku ich kariery?

@mlodysum: takie płacze jak twój wzbudzają raczej uczucie zażenowania
  • Odpowiedz