Jak w tym kraju ma być dobrze i młodzi lekarze mają zostawać w kraju jak dzieją się takie rzeczy jak na poniższym zdjęciu? Lekarz po 6 latach specjalizacji dostaje umowę prawie 2x mniejszą niż będąc rezydentem (po niedawno wywalczonych podwyżkach i bonie lojalnościowym). Dalej jesteśmy fabryka lekarzy dla krajów zachodnich. Umowa oczywiście niepodpisana, torby spakowane. Stonoga.jpg #medycyna #polska #neuropa #4konserwy
@Strahl: rozumiem, że zderzenie z rzeczywistością może być bolesne, ale przecież doskonale wiedziałeś ile zarabia się w tym zawodzie na początku kariery, więc przestań publicznie się użalać jak to bardzo wasza profesja jest pokrzywdzona. Trzeba było studiować za Odrą. Otworzyłbyś praktykę na pięknej niemieckiej wsi i nie musiałbyś płakać teraz na wykopie, że ci tak mało płacą.
@su1ik: szanuje, byku. #!$%@? ten kraj. nasze spoleczenstwo zasluguje na to. sami do tego doprowadzilismy, ze lekarz zarabia mniej od klaczy rozplodowych, nierobow i gornikow, do ktorych doplacamy miliardy.
@su1ik: napisałem, że przeoczyłem, a nie że się pogubiłem. I co ma wspólnego system kształcenia kadr medycznych z oczekiwaniami zarobkowymi lekarzy na samym początku ich kariery?
@mlodysum: takie płacze jak twój wzbudzają raczej uczucie zażenowania
#medycyna #polska #neuropa #4konserwy
Komentarz usunięty przez moderatora
Co to jest #!$%@? specka?
Póki co dostajesz -10 do wiarygodności za mityczny "zachód". Masz jeszcze drugą szansę. Wykorzystaj ją dobrze.
Trzeba było studiować za Odrą. Otworzyłbyś praktykę na pięknej niemieckiej wsi i nie musiałbyś płakać teraz na wykopie, że ci tak mało płacą.
@Suck_My_Duck: przecież to jedna z najbardziej opłacalnych finansowo specek w pl obecnie XD dalej nie czytam
#!$%@? #!$%@? JEEEEEEEEBAAAAAAAAC
@mlodysum: takie płacze jak twój wzbudzają raczej uczucie zażenowania
@basic_error: błędne kolo XD