Wpis z mikrobloga

dlaczego polskie dzielnice mieszkalne nawet te najlepsze pokroju woli justowskiej w krk czy wierzbno w warszawie wygladaja tak slabo w porownaniu do zachodnich? wierzbno jeszcze ujdzie ale to naprawde jedyna dzielnica o ktorej jestem w stanie pomyslec ze trzyma jakis minimalny poziom godny cywilizacji zachodniej. jesli ktos byl kiedys np w waterloo pod bruksela, albo w amsterdamie, czy kopenhadze, nurnberdze to przeciez ja j---e xd tam dzielnice mieszkalne sa 100x ladniejsze, jest dobra urbanizacja, jakis styl, wszystkie budynki maja podobny standard, nie ma zapuszczonego p---------a zamist trawy jak to jest w co 3-4 domu nawet w dobrych polskich dzielnicach. dlaczego tak jest?
#polska #belgia #holandia #dania #niemcy #architektura #urbanistyka #krakow #warszawa #budownictwo #wnetrza
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daox: gdzie masz niby najlepsza dzielnice mieszkalna w warszawie? wiadomo ze mokotow bo reszta to syf, tylko na mokotowie jest w miare blisko do centrum i sa normalne domy jednorodzinne. konstancin jest dziwny, duzo rozpadajacych sie wrakow, nie podoba mi sie jakos szczegolnie. co prawda znam taka jedna dzielnice w miescie niedaleko warszawy ktora wyglada zupelnie jak na zachodzie, wszystko rowno i zadbane w podobnym stylu ale to wyjatek i
  • Odpowiedz
@LukasCzubak: Bo Polaków robaków nie stać na zachodni wypas, bo mniej zarabiają. Jak kogoś naprawdę stać, to kupuje działkę nad jakimś podmiejskim, czy nawet miejskim jeziorkiem/zalewem, stawia dom i ma w------e na dzielnice mieszkaniowe.
  • Odpowiedz
@sublingual: co w takim razie jest wedlug ciebie? nie chodzi mi o miejsca w ktorym sa budynki wielorodzinne, tak to gorny mokotow czyli tutaj gdzie mieszkam. srodmiescia nie jestem wielkim fanem ale mieszkalem kiedys na koszykowej w takiej starej kamienicy. fuj, nawet nie bylo gdzie auta zaparkowac.
  • Odpowiedz
@LukasCzubak: to już Kabaty są w choj bardziej elitatne niż zwykłe, tępe blokowisko z lat 60, czyli Wierzbno.

Z bardziej elitarnych, to Kabaty (metro, lasek kabacki, amartamentowce ale też wolnostojace wille), Port Praski (metro, wisła), XIX dzielnica (metro, dzielnica biznesu), albo Żoliborz (metro, blisko centrum, fajna zabudowa, zielono).

Nigdy bym nie pomyślał że Wierzbno to jakas elita xD
  • Odpowiedz
@imateapot: moze ja zle rozumiem co to jest wierzbno ale mialem na mysli ten kawalek ktory jest po lewej jak jedziesz aleja niepodlegloscia od centrum i tam sa same domy jednorodzinne takie potezne. taki kwadrat pomiedzy niepodleglosci, woronicza, pulawska i odynca. bloki mnie obrzydzaja boje sie przechodzic obok xd
  • Odpowiedz
@imateapot: jeszcze odniose sie do twojej oceny. kabaty sa mega daleko od centrum, lewobrzezna warszawa to 3 swiat, zoliborz jest okej ale mokotow jest znacznie lepszy. wedlug mnie najlepsze miejsce jesli chcesz mieszkac w budynku wielorodzinnym to gorny mokotow wokol pola mokotowskiego, szczegolnie spoko jest ekopark. jak bylem dzieckiem to mieszkalem na bruna i bylo spoko ale tam sa starsze budynki, pozniej sie przenieslismy na koszykowa i wszystko bylo mega
  • Odpowiedz
@LukasCzubak: w takim amsterdamie nie masz domków jednorodzinnych tylko niskie bloki i na tym polega urok tego miasta. No i na kontakcie z wodą. Chcesz mieć blisko Amsterdam to zamieszkaj na Powiślu, albo Port Praski. Będziesz miał blisko wodę, ładną architekturę oraz Centrum, skoro ciszy i spokoju lasku Kabackiego i tak nie potrafisz docenić xD
  • Odpowiedz
@imateapot: bardziej mi chodzilo po prostu o przedmiescia i tam sa domy jednorodzinne i sa mega ladne! chociaz i tak ladniejsze sa wedlug mnie na przedmiesciach brukseli. nwm polska to serio syf, jak zyc?!? :"(
  • Odpowiedz
@LukasCzubak: zwyczajne dzielnice chociażby to są ładne ale w małych miasteczkach, bruksela czy antwerpia wygląda tak dziadowsko że ja na to patrzeć nie mogę xd a styl też, zdecydowana większość mieszkań w stosunkowo nowych budynkach w całym mieszkaniu ma płytki jak w kiblu w zusie xD drogi wąskie że na lusterka się mijam, żadnego tołku nic nie ma xd na waterloo masz kozak przedmieścia bo sami ludzie z sianem mieszkają
  • Odpowiedz